Kultur o nöje

Melloartister uppträder under Växjö Pride

Växjö Artikeln publicerades
På fredagen meddelade Växjö Pride att det Melloaktuella bandet Dismissed kommer att uppträda under årets Pridefestival.
Foto:Montage/Smålandsposten/TT
På fredagen meddelade Växjö Pride att det Melloaktuella bandet Dismissed kommer att uppträda under årets Pridefestival.

Nu är det klart vilka artister som kommer att uppträda under Växjö Pride.

I början av maj är det åter dags för Växjö pridefestival och som vanligt blir det musik i Linnéparken under lördagen, efter själva prideparaden.

På fredagen meddelade Växjö Pride att det Melloaktuella bandet Dismissed kommer att uppträda. Dessutom kommer den förra schlagervinnaren Charlotte Perrelli och showgruppen Cabaret Moulin.

– Jag skulle nog säga att den röda tråden är mycket smink och väldigt svängig musik, säger Kristian Pehrsson, artistbokare på Växjö Pride.

Dismissed fick sitt genombrott i årets Melodifestival då de fick till Andra chansen med låten "Hearts Align", skriven av Ola Salo. Cabaret Moulin är en prisad showgrupp som bland annat blivit framröstade till vinnare av titeln Årets dragshow 2015 på QX-galan.

– Jag var med och startade gruppen för 10 år sedan och tyckte att det vore kul för Växjö att få se en fartfylld dragshow med mycket humor och oöverträffad skönhet, säger Kristian Pehrsson

Sedan tidigare är det klart att Växjöbon Vendela C Hollström gör årets Pridelåt.

– Det är en sådan cool blandning av dragshow till folkligt bland årets artister. Jag tycker att det representerar Växjö bra. Det är ju så vi är här. Och det är sådana vi tillåts vara här, säger Suzana Moćević projektledare för Växjö Pride 2017.