Kultur o nöje

Nöjda programledare laddar för final

Melodifestivalen Artikeln publicerades
Det har blivit dags för den sista schlagersändningen med David Lindgren, Clara Henry och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.
Foto:Claudio Bresciani/TT
Det har blivit dags för den sista schlagersändningen med David Lindgren, Clara Henry och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson har fått en hel del kritik. Programledarna har dock en positiv känsla inför Melodifestivalens final.

– Det funkar uppenbarligen runt om i Sverige, säger Lindgren.

Sex veckors schlagerturné är snart över. Det känns "bra, skönt och lite sorgligt", tycker programledartrion.

– Det ska bli skönt att få semester men samtidigt så är det lite ledsamt. Vi har ju vuxit ihop, hela gänget som jobbar med Melodifestivalen. Det är som en jättestor cirkusfamilj. Nu ska var och en gå åt sitt håll, det känns lite kymigt, säger Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Att leda Sveriges största tv-program är dock inte bara en dans på rosor. Under Melodifestivalen har programledarnas insatser analyserats in i minsta detalj.

Kritiken har bitvis varit hård men Lindgren, Henry och "Kvinnaböske" har samtidigt haft succéartade tittarsiffror att luta sig mot.

– Det har varit tittarrekord och röstningsrekord och det betyder att vi faktiskt har gjort något som funkar ute i landet. Vi har visat dem som har tvivlat att vi gör en produkt som inte bara funkar i Stockholms innerstad, säger David Lindgren och fortsätter:

– Vårt manus är inte lika vasst som tidigare, det har inte lika mycket sarkasm och trycka ner-humor. Redan innan vi började jobba sa vi att vi ville ha mycket hjärta och värme i programmet och vi har lyckats med det.

I finalprogrammet kommer trion bland annat att bjuda på ett öppningsnummer tillsammans med Damn, kanske mest känt som rapparen Timbuktus kompband.

– Det blir live, alltså livemusik, vilket det inte har varit i den här tävlingen på mycket länge. Det kommer att bli häftigt och det är en jättebra låt också, säger Clara Henry.

Utöver tävlingsbidragen kommer också artisten Shirin att dyka upp i programmet och framföra en tolkning av Frans fjolårsvinnarlåt If I were sorry. Som tidigare avslöjats blir det också ett framträdande av världsstjärnan Zara Larsson.

– Det är ashäftigt, jag har sett hennes nummer och det kommer att bli kanon, säger David Lindgren.

Fakta

Programledarna

David Lindgren, 34, artist och programledare som först slog igenom på musikalscenen. Fick sitt riktigt breda genombrott i Melodifestivalen 2012.

Clara Henry, 22, videobloggare, bloggare, programledare och författare. Var programledare för Melodifestivalens för- och eftersnack 2014.

Hasse "Kvinnaböske" Andersson, 69, countrysångare som rönte stora framgångar under framför allt 1980-talet. Gjorde succé i Melodifestivalen 2015 med "Guld och gröna skogar".

Visa mer...