Annons

Musik: Kostatrummis lämnar På Spåret

Efter tio år lämnar bandet Augustifamiljen det populära SVT-programmet På Spåret. Vem eller vilket band som tar över är ännu oklart.
Göteborg/Växjö • Publicerad 18 februari 2019
Augustifamiljen lämnar På Spåret efter tio år som husband.
Augustifamiljen lämnar På Spåret efter tio år som husband.Foto: Arkiv

– Det är svårt att tänka sig något lyxigare än att få ha haft Augustifamiljen som husband under tio års tid. Den musikaliska nivån är oslagbar, säger Christina Hill, programchef SVT, i ett pressmeddelande.

Augustifamiljen vill satsa mer på sin egen musik och sina egna projekt. Det skriver SVT Kultur. Bandets trummis Sylvester Schlegel kommer från Kosta, har tidigare spelat i bland annat The Ark och är dessutom en av Smålandspostens krönikörer.

Annons

På fredag sänds årets final av På Spåret och det blir också det sista framträdandet för Augustifamiljen tillsammans med produktionen.

– Att SVT varit modiga nog att låta oss ta ut svängarna i låtval, arrangemang och inte minst artistsamarbeten har verkligen varit utmanande och utvecklande för oss – och vi hoppas det givit tittarna en smula nya musikaliska upplevelser och känsla för vilken samling fantastiska artister vi har i vårt land, uppger Stefan Sporsén, kapellmästare i pressmeddelandet.

Sylvester Schlegel, trummis i Augustifamiljen.
Sylvester Schlegel, trummis i Augustifamiljen.Foto: Arkiv
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons