Annons

Han blir ny chef Musica Vitae

Andreas Lönnqvist blir ny orkesterchef för Musica Vitae i Växjö. Nuvarande chefen, Susanne Rydén, blir samtidigt ny vd för Musik i Syd.
Växjö • Publicerad 6 augusti 2018
Andreas Lönnqvist ny chef Musica Vitae.
Andreas Lönnqvist ny chef Musica Vitae.

Andreas Lönnqvist kommenterar uppdraget så här i ett uttalande:

– Efter 20 år som dirigent och på senare år även producent och agent har jag lärt känna i stort sett alla aspekter av det professionella musiklivet. Nu ser jag fram mot att ta med dessa kunskaper i mitt nya uppdrag som orkesterchef. Musica Vitae är en unik ensemble genom sin starka förankring i regionen i kombination med ett växandenationellt och internationellt renommé. Mitt mål är att bygga vidare på detta, en utmaning jag känner stor entusiasm inför!

Andreas Lönnqvist är känd inom den klassiska musiken i Sverige. Han har bland annat arbetat med Malmö Opera, Folkoperan, Svenska Kammarorkestern, Norrköpings Symfoniorkester, Norrlandsoperan och Dalhalla Opera. (SMP)

Per HägredSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons