Annons

TV: Historisk film om Växjö drog fullt hus

På lördagseftermiddagen anordnade Smålandsposten både filmvisning och en kulturdebatt.
Ett evenemang på Kulturnatten som drog fullt hus, vid båda filmvisningarna.
Växjö • Publicerad 27 januari 2018
Det var fullt hus när Smålandsposten visade en specialfilm om Växjö.
Det var fullt hus när Smålandsposten visade en specialfilm om Växjö.Foto: Johannes Turstam

Det var många som besökte Smålandspostens lokaler under lördagseftermiddagen. Som en del av årets Kulturnatt i Växjö visades en av tidningens alla historiska filmer om Växjö, även kallat ”Växjö då och nu”.

Denna gång visades en 20 minuter lång specialfilm och mellan visningarna arrangerades en debatt och ett samtal om kulturen i Växjö. En panel bestående av Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Nils Hector, krögare på Kafé de luxe, Filippa de Vos, chef på Växjö konsthall och Susanne Rydén, orkesterchef på Musica Vitae samtalade om Växjös kultur och dess kulturutbud.

Om du inte hade möjlighet att se filmen eller vill se den igen finns den nedan. Här hittar ni även tidigare historiska filmer om Växjö som Smålandsposten har producerat.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons