Län

"Allvarligt skadat hennes självkänsla och närmast utplånat den"

Ljungby Artikeln publicerades

Ljungbyparet ville göra en omstart i sin relation. Det slutade med att den 34-årige mannen nu dömts till fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Kvinnan hade tidigare velat separera. Men paret beslutade sig för att försöka på nytt och skaffade i början av 2016 en ny bostad med förhoppningen att deras förhållande skulle bli bättre.

I börjans såg det bra ut såg. Men snart började 34-åringen ge sig på sin sambo. Hans kontrollbehov ökade hela tiden. Ett vittne uppgav att kvinnan tvingades ha GPS:en påslagen i telefonen för att han skulle kunna se var hon befann sig.

Enligt Växjö tingsrätts dom misshandlade mannen under ett års tid kvinnan genom knuffar, strypgrepp, sparkar och slag. Han hotade henne också till livet. Arbetskamrater till kvinnan vittnade om hur hennes självförtroende bröts ned. Till slut kunde kvinnan inte längre fullgöra sina arbetsuppgifter.

"I målet är det dessutom styrkt att han verkligen allvarligt skadat hennes självkänsla och närmast utplånat den", skriver tingsrätten.

34-åringen dömdes för grov kvinnofridskränkning och narkotikabrott. Påföljden blev fängelse i 14 månader. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan på 60 000 kronor.

Mannen förnekade under rättegången gärningarna och motsatte sig skadeståndet.