Län

Falskskyltade bilen - greps för narkotikabrott

Växjö Artikeln publicerades
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Ica-handlarna i butiken utanför Växjö blev misstänksamma under måndagskvällen när kundernas bil var skyltad med två olika registreringsskyltar. Paret i bilen greps när polisen kom på plats och är nu misstänkta för flera brott.

Den drygt 30-åriga kvinnan har inget körkort och är tidigare dömd för ett flertal olovliga körningar. Hon kan nu foga ytterligare en grov till samlingen.

– Det var skyltarna som gjorde personalen misstänksam och de kontaktade oss. Nu var det i slutändan ingen av skyltarna som hörde till den här bilen, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare i Växjö.

Bilens ägare som satt i passagerarsätet är misstänkt för tillåtande till grov olovlig körning och när polisen undersökte bilen och paret lite närmare utökades misstankarna också till narkotikabrott både för eget bruk och ett litet innehav av cannabis och något vitt pulver samt rattfylleri.

– Därefter valde jag att ta bilen i beslag. Det har vi rätt att göra för att förekomma att bilens ägare begår fler olovliga körningar, säger Per Bergendahl.