Län

Två män döms för att ha bundit offret

Växjö Artikeln publicerades

Två 27-åriga män som misshandlade och band sitt offer med rep i Växjö döms till 18 månaders fängelse. Männen fälls för olaga frihetsberövande, misshandel och falsk tillvitelse.

De båda dömda männen ska stanna kvar i häkte tills domen kan verkställas.

En av männen var vid tillfället skyldig brottsoffret 400 kronor. Det är utrett att offret kallat låntagaren ett ord som anses kränkande/skällsord.

En annan uppgift i polisutredningen visar att motivet också kan vara anklagelser om att den bundne tipsat Försäkringskassan om påstått fusk.

Viktiga inslag i åklagarens bevisning var en av de nu dömda männens inspelade telefonsamtal. Samtalen liksom det som sägs innan telefonsamtalen kopplades fram har spelats in.

Dessutom hittade polisen bilder och en film i telefonen som visar delar av händelseförloppet den 29 december. Offret bands med ett rep som hittades på Vintervägen där brottet inträffade.

27-åringarna, som själva ringde polisen, döms även för falsk tillvitelse efter att ha placerat ut knivar och knark väl synligt. Tanken var att lägga skulden på den drabbade mannen, men poliserna genomskådade bluffen.