V säger nej till stadshus

Växjö

Artikeln publicerades 9 februari 2017.

Vänsterpartiet i kommunstyrelsen reserverar sig mot beslutet att fortsätta projekteringen av det kombinerade stads- och stationshuset.

En del av invändningen går ut på att entrén i det nuvarande kommunhuset renoverats för inte så många år sedan. Den är helt enkelt inte lika sliten som resten av huset. En annan invändning är att man vill se en mer förutsättningslös process för husets placering.

Dessa skäl för reservation är väntade från partier i opposition. Valet närmar sig och stadshusprojektet kommer att hamna mitt i valrörelsen. Det finns ingen anledning för Vänsterpartiet att inte vara försiktigare än initiativtagarna. Majoriteten vet dock vad som är på spel och har tidigare visat sig kapabel att driva svåra projekt i hamn.

Den sista invändningen gäller det planerade husets sammansättning. Partiets representanter i kommunstyrelsen skriver i sitt pressmeddelande "Vi är tveksamma till att station, kommunhus och offentlig mötesplats det s k vardagsrummet, är en bra kombination utifrån bl a säkerhetsaspekter."

Det är uppfriskande att stöta på företrädare för vänstern som har en realistisk syn på samhället.