Bråk om rum på asylboende

Lessebo Artikeln publicerades
Foto:Johan Nilsson/TT

Personal på ett asylboende i Lessebo kommun misshandlades i samband med ett bråk med en boende. Bråket ska ha handlat om en dispyt kring ett rum och den boende ansåg sig särbehandlad.

Under onsdagskvällen utbröt ett bråk på ett asylboende i kommunen mellan en manlig boende och en boendestödjare. Bråket ska enligt polisen ha handlat om en dispyt över ett rum på boendet.

– Det handlar om en uppgörelse på ett asylboende i Lessebo kommun. Den boende ska ha känt sig särbehandlad under en kontrovers om ett rum och blivit hotfull samt slagit mot personalen, säger kommunpolis Pär-Axel Tobiazon.

En polispatrull kom senare till platsen och upprättade en anmälan. Den boende är misstänkt för misshandel och ofredande. Ofredandet handlar om att mannen ska ha motat dörren till boendestödjarens och även börjat filma boendestödjaren under dispyten.

– Den misstänkte ska ha ställt sig bakom en dörr och hållit emot för att inte personalen skulle kunna komma ut, säger Pär-Axel Tobiazon.

Varken personal eller den boende blev allvarligt skadad under händelsen och i anmälan nämns att misshandeln inte rubriceras som grov. Den misstänkte mannen har inte anhållits av polisen.