Hundratusentals kronor har försvunnit

Kosta Artikeln publicerades

Flera hundra tusen kronor har försvunnit från Kosta Folkets Hus. En anmälan om förskingring har gjorts och en förundersökning har inletts.

Det var när styrelsen på Folkets Hus skulle sammanställa ekonomin efter sommarens aktiviteter som de upptäckte att det fattades pengar i verksamheten. Enligt källor till Smålandsposten handlar det om flera hundra tusen kronor som har försvunnit. Brottet har pågått under hela sommaren och polisen har inlett en förundersökning. Margareta Elfström Södergren, ordförande för Kosta Folkets Hus är bedrövad efter upptäckten.

Flera hundra tusen kronor har försvunnit från Kosta Folkets Hus.
Foto: Arkiv
Flera hundra tusen kronor har försvunnit från Kosta Folkets Hus.

– Man känner sig fruktansvärt uppgiven. Det är sommarens pengar som har kommit in och de ska man leva på under hösten. Det betyder att vi inte alls har de medlen för att göra det vi hade tänkt att göra. Det känns väldigt trist, säger hon.

Margareta Elfström Södergren vill inte gå in på den exakta summan och hänvisar till kommande arbete med bland annat revisorer. Då ska de få en klarare bild över hur mycket pengar som är borta.

– Jag vill inte gå in på de summorna för det är många inblandade som måste ta tag i det här. Jag vill inte tala pengar just nu, inte före vi vet mer exakt, säger hon.

Hon berättar att det är kontanter som har försvunnit från Folkets Hus.

– Vi vet i dag inte vem som har kommit åt de här pengarna men det måste så klart vara någon som har lyckats ta sig in i lokalen, säger Margareta Elfström Södergren och fortsätter:

– Det är fruktansvärt tråkigt eftersom vi var så optimistiska nu. Den styrelsen vi har, har tagit tag i saker och ting och så uppdagas det här.

Och det är inte första gången som Kosta Folkets Hus drabbas av liknande brott. Enligt Margareta Elfström Södergren hände samma sak för flera år sedan.

Verksamheterna inom Folkets Hus kommer att rulla på som vanligt, däremot kommer det inte finnas pengar till kommande renoveringar, som de hade hoppats på.

– Nu är det bara att vänta på polisrapporten och i övrigt jobbar vi på som tidigare. Däremot har vi vidtagit vissa åtgärder med nya lås, säger Margareta Elfström Södergren.