I vimlet med Sven: Stjärnkocken gästspelade i Kosta

Kosta Artikeln publicerades
Göteborgsprofilen Ulf Wagner var på gott humör i det fräscha Kostahotellet.
Foto: Sven Elofsson
Göteborgsprofilen Ulf Wagner var på gott humör i det fräscha Kostahotellet.
Ägaren Torsten Jansson och hans fru Ulrica Messing ville inte missa Ulfs femrättersmeny.
Ägaren Torsten Jansson och hans fru Ulrica Messing ville inte missa Ulfs femrättersmeny.
Kosta Boda Art Hotels vd Ann Callenholt och mat- och dryckesansvarige Daniel Mansfeldt.
Kosta Boda Art Hotels vd Ann Callenholt och mat- och dryckesansvarige Daniel Mansfeldt.
Paret Carin Norlin och Christoffer Lantz har flera gånger besökt Ulf Wagners gästspel.
Paret Carin Norlin och Christoffer Lantz har flera gånger besökt Ulf Wagners gästspel.
Förväntansfulla gäster från Klavreström var Emelie Hellsten, Margareta Rasmussen och Lasse Rasmussen.
Förväntansfulla gäster från Klavreström var Emelie Hellsten, Margareta Rasmussen och Lasse Rasmussen.
Marcus Lukk med hustrun Marie-Louise såg fram emot kvällen.
Marcus Lukk med hustrun Marie-Louise såg fram emot kvällen.

Ni har säkert sett honom som kocken under tio års tid i tv-succén ”stjärnorna på slottet”. Göteborgaren Ulf Wagner är en av landets kocklegendarer.

Nu gästspelade Ulf med fem rätter och eget österrikiskt vin i restaurangen på Kosta Boda Art Hotel. 70 gäster satte sig till bords och under lördagen blir det drygt hundra ytterligare.

– Det brukar bli två gästspel om året för min del. Att jag valde Kosta beror på att Torsten Jansson (ägaren) är en vän och en härlig människa, förklarade Ulf Wagner.

Ulf är ett stort namn i mat-Sverige. Han var först i Göteborg när han med restaurangen The Place fick en stjärna i prestigefyllda Guide Michelin och han upprepade bedriften med Basement.

Nu håller Ulf i rodret för Leif Mannerströms gamla Sjömagasinet. Den berömda krogen i Göteborgs hamninlopp har Växjöbekantingen Gustav Trägårdh som köksmästare.

Hungriga gäster från hela regionen strömmade till Kosta.

– Det här var magiskt. Ulf är så oerhört populär, sa hotellets mat- och dryckesansvarige Daniel Mansfeldt.