Klippans stugby ger plats för lyxhus

Lessebo Artikeln publicerades

Visningsvillan såldes i somras för nära tio miljoner. Men då ingick en extra tomt.
?Nu finns kunder till flera hus. De ska byggas så fort vi hinner, säger Västkuststugans vd Göran Nergården.

Från början skulle 17 stugor ge plats för 22 villor. Men markköparens exploatering bromsades av överklaganden och finanskris.
Området fick i alla fall en detaljplan utformad av stjärnarkitekten Gert Wingårdh. Hans intentioner kommer att sätta prägel på byggnationen även sedan solida Västkuststugan köpt området för 33 miljoner. Det skedde 2011 för att saluföra 31 tomter på 600 till 800 kvadratmeter för åretruntbostäder på kring 150 kvadratmeter.
I somras skedde visning av det första huset, byggt i regi av Västkuststugan. Det skedde lagom till Båstadstennisen och mäklarfirman fick göra dagliga turer till Silvias väg 21 väg i Hemmeslöv.
Där ligger det första huset, bara 70 meter från Laholmsbuktens vågor. Den långsträckta och lådformade huvudbyggnaden på 165 kvadrat med tre sovrum är uppförd i ett plan. Den har många ljusöppningar och utanför löper tryckimpregnerat trallgolv runt hela huset.
Där inne är nästan alla golv av massiv ek. De ger lite känsla av båtdäck. Men stora klinkerplattor regerar i hallen och det vidsträckta allrummet med köksö på ena kortsidan.
?Vi har valt varor av hög standard, säger Västkuststugans vd Göran Nergården.
Han rycker in när mäklarna är fullbokade och har mer att visa. Bostadshuset är sammanbyggt med carporten och ett gästrum/kontor med badrum. Där ovanför finns 40 kvadratmeter vindskyddad takterrass med komplett utekök.
?Och havsutsikt, säger Göran Nergården.
Det går även bra att köpa tomt av Västkuststugan och sedan bygga i egen regi.
?Men man måste följa detaljplanen.
Det betyder att husen utvändigt ska gå i stil med det första och att fasaden ska ha den naturgrå nyans, som uppstår några år efter sioimpregnering.
Det går också att köpa mark utan att bebygga den. Det gjorde ägaren till det första huset, som lade några miljoner på att även köpa granntomten.