Lastbil med 170 grisar började brinna på riksväg 25

Lessebo Artikeln publicerades

Vid tiotiden på fredagen började det brinna i en lastbil på riksväg 25 som transporterade 170 grisar.

Branden kunde snabbt släckas men tillbudet orsakade långa bilköer.

Inga grisar kom till skada.

Vid tiotiden på fredagsförmiddagen kom larm om en brand i en lastbil på riksväg 25. Lastbilen stod på riksväg 25 bredvid rastplatsen i närheten av Strömbergshyttan och enligt larmet skulle det ha uppstått en brand i ett utav lastbilens däck.

Branden i lastbilens hjulaxel släcktes fort.
Foto: Johannes Turstam
Branden i lastbilens hjulaxel släcktes fort.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och konstaterade att det hade börjat brinna i ett av däckens hjullager. Branden släcktes fort och det visade sig att inga grisar hade kommit till skada på grund av branden. Då lastbilen stod mitt i riksvägens ena körfält bildades det långa köer.

Trafikverket meddelade strax efter olyckan att det var stopp i båda färdriktningar. Först när polisen en stund senare kom till platsen cirka klockan kvart i elva kunde de växelvis börja släppa förbi trafiken.

Lastbilen var en djurtransport med 170 grisar som skulle transporteras från Halmstad till Kalmar, enligt lastbilens chaufför.

– Många grisar låg och sov när det hände. De har vaknat nu men de mår bara bra, berättade chauffören till Smålandsposten.

Då lastbilen inte längre var i körbart skick kallades en ny lastbil in från Kalmar. Den trasiga lastbilen kunde dock strax efter klockan elva för egen maskin ta sig till rastplatsens parkering. Efter det flöt trafiken på som vanligt.

Arbetet med att förflytta grisarna gick smidigt och tog cirka en halvtimme. Strax efter lunch kunde de 170 grisarna fortsätta färden till slutdestinationen Kalmar. Den trasiga lastbilen bärgades.

Grisarna fick flyttas till en annan lastbil för att kunna nå sin slutdestination i Kalmar.
Foto: Johannes Turstam
Grisarna fick flyttas till en annan lastbil för att kunna nå sin slutdestination i Kalmar.