Malena satsar på egen salong

Förvandlingen av den före detta stationskiosken i Hovmantorp är genomgripande.
– Nu känns det underbart, säger Malena Ahlqvist, som efter två månaders renovering nu öppnar frisörsalong där.

Lessebo

Malena Ahlqvist hyrde häromåret frisörstol på Minasalongen i Hovmantorp. Varje dag åkte hon förbi den tomma stationskiosken med perfekt läge mitt i centrum. Tanken dök då upp att öppna en egen salong där. I augusti i år blev köpet av byggnaden samt 800 kvadratmeter avstyckad mark klart.
– Vi började röja här nästan med en gång, säger maken Leif Ahlqvist.
Paret har själva jobbat hårt med renoveringen av lokalen där i princip allt är utbytt, från golv till tak. På utsidan har de valt att ha kvar det gamla utseendet för att behålla karaktären på huset, som ligger bara några meter från järnvägsspåren. Men panelens ljusa färg är ny.
– Vi har investerat nästan 600 000 kronor i företaget, säger de.
I Hovmantorp finns i dag redan tre frisörsalonger. Innan de vågade göra denna stora satsning genomförde den en rejäl marknadsundersökning. I den konstaterade de bland annat att om bara en femtedel av ortens 3 400 invånare utnyttjar en salong på orten räcker de tider frisörerna sammanlagt kan erbjuda ändå inte riktigt till.
– Det här är också en verksamhet med utvecklingsmöjligheter. Exempelvis finns det ingen frisör i kommunen som kan erbjuda tupéer och peruker, som jag tycker vore intressant att hjälpa till med.
Malena Ahlqvist är från Växjö med bor i dag med familjen i villa i Hovmantorp. Maken Leif har tagit ledigt från jobbet i höst för att bygga om frisörsalongen. För honom gäller nu pappaledighet, med barnen Philip, 4 år och Tindra, snart ett. För Malena väntar jobb i den egna salongen som öppnar på lördag.
– Jag har längtat efter den dagen!