Messing tänker inte återvända till politiken

Lessebo Artikeln publicerades

Förra statsrådet Ulrica Messing har inga planer på en politisk comeback.
– Ingen har heller ringt och pratat med mig om det, säger hon.

Om du får frågan om att ställa upp igen?
– Jag skulle fundera förstås. Men just nu vet jag inte alls vad det skulle utmynna i för svar.
Förändringar inom den socialdemokratiska partitoppen efter höstens val diskuteras internt. Messing lämnade partiets verkställande utskott hösten 2009. Hennes namn har i andra sammanhang förts upp i diskussionerna runt en eventuell ny partiledning.
– Just nu är det inte aktuellt. Jag känner dock en sorg över valresultatet, och är ledsen över efterbörden som kommer nu.
Sedan Ulrica Messing lämnade livet som aktiv inom politiken stöter hon ofta på personer, både kända och okända, som vill locka henne tillbaka.
– Jag är mycket stolt över det arbete jag gjorde som politiker. Det är också roligt att många har en positiv bild av mig. De som är kritiska har i alla fall inte berättat det.
Ett långt internt arbete väntar nu inom partitoppen menar Messing.
– Många kommer också att känna sig kallade att vara med. Men jag ämnar inte ställa upp där.
Hur trivs du i din roll som egen företagare?
– Det är fantastiskt roligt, bland annat för att jag får syssla med andra saker, och har fått chansen att göra det.
Messings och maken Torsten Janssons heminredningsföretag Porthouse har tre butiker, en i Kosta och två i Göteborg. Dessutom är ett 30-tal butiker runt om i landet återförsäljare av företagets sortiment.
– Just nu håller vi på att ta fram de produkter som ska lanseras efter sommaren. Det är ett lagarbete men jag är drivande, säger Ulrica Messing.