Ofredade kvinna och knivskar hennes katt

Lessebo Artikeln publicerades

Mannen skickade hotfulla sms till sitt ex och skulle även skära sönder hennes cykeldäck. Samtidigt knivskar han hennes katt. Nu döms mannen för ofredande.

En tidigare ostraffad man i 60-års åldern, hemmahörande i Lessebo kommun döms till villkorlig dom och böter efter att ha ofredat sitt ex. Mannen ska betala 800 kronor till brottsofferfonden samt 7 500 kronor i dagsböter.

I början av förra året började mannen skicka hotfulla sms till sin före detta flickvän. Paret hade levt tillsammans under en längre tid men sedan separerat. När kvinnan träffade en ny man började mannen i 60-års ålder att skicka hotfulla sms till kvinnan. Enligt utredningen har mannen på ett hotfullt sätt velat veta saker om henne. Sms:en kom stötvis till kvinnan som polisanmälde händelserna.

En dag under förra vintern skulle kvinnan ut på nöjen tillsammans med sina väninnor. Mannen hade parkerat sin bil längre ner på kvinnans gata och där ifrån sett att hon stod ute på trappen till sitt hem och rökte. Han skickade då ett sms till kvinnan där han frågade ”om det var gott med ett bloss”. Kvinnan satte sig då i bilen och körde till sin väninna, men mannen följde efter. I cirka 30 minuter försökte kvinnan skaka av sig mannen, som inte slutade följa efter henne förrän hon bytte bil. Dagen efter fick kvinnan ett sms av mannen där det stod att han hade dödat hennes katt.

När kvinnan kom hem möttes hon av blod vid ytterdörren. Katten kom inte heller hem på kvällen, vilket den alltid brukar göra. Det var först på måndagen som katten kom hem, med ett stort sår på bröstet. Kvinnan tog med katten till veterinären som tyckte att den skulle avlivas då den hade tappat mycket blod.

Mannen har erkänt att han knivskurit katten. Det var samma kväll som han åkte till kvinnans bostad för att skära upp hennes cykeldäck som katten kom fram till honom. Mannen berättar i utredningen att han skulle schasa bort katten med samma hand som höll kniven i. Katten skrek då till och sprang mot dörren sedan hittade han inte den mer. Mannen berättar att han fick en psykisk kollaps den kvällen och att han har skickat sms:en när han var full. Syftet var att skrämma kvinnan och han hade en smärta i bröstet som han även ville att kvinnan skulle känna.