S fortsätter samarbetet med C i Lessebo

Lessebo Artikeln publicerades

Socialdemokraterna och Centern fortsätter sitt samarbete även den här mandatperioden.
Med all sannolikhet.
– Det återstår detaljer, säger Angelica Carlsson (C).

S valde C även den här gången. Och tvärtom. Båda partierna har sagt sig vara nöjda med relationen under den förra mandatperioden och signalerade efter valutgången 2014 att de var öppna för att köra vidare tillsammans i ytterligare fyra år.
Utgångspunkten i förhandlingen som nu pågår mellan S och C är att de inleder ett så ka­llat valtekniskt samarbete som innebär att de båda partierna intar samtliga ordförande- och vice ordförande­posterna i kommunens nämnder och styrelser.
Detaljerna som Angelica Carlsson nämner handlar om sammansättningen av församlingarna för att få så mycket insyn och inflytande som möjligt i de frågor som kommer upp inom politiken i Lessebo kommun.
- Det beror på hur man går ihop, hur många platser man får och om det är något givande och tagande när det gäller de platser som man får tillsammans. Det är inte helt färdigt ännu, säger hon.
Företrädare för de båda partierna ska träffas under veckan.
- Vi är intresserade av att fortsätta men det kommer nog att ta ett tag till, och vi kan inte säga något förrän det är klart. Vi har inte kommit så långt att vi har en överenskommelse, säger S-ordföranden i Lessebo, Ragnar Lindberg.
Nu, inför slutförhandlingarna, bedömer båda sidor att allt talar för att partierna kommer att komma överens om fördelningen av ordförandeposterna och platserna i nämnder och styrelser.
- Det kommer med mycket stor sannolikhet att bli en fortsatt valteknisk samverkan mellan C och S, säger Ragnar Lindberg.