Ljungby

Man attackerade flicka utomhus

Ljungby kommun Artikeln publicerades

En man i 40-årsåldern hemmahörandes i Ljungby kommun åtalas för ofredande av en 10-årig flicka.

Mannen greppade tag om flickan bakifrån och bad henne följa med men flickan slog till mannen i bröstkorgen och sprang i väg.

Åtal väcks mot en man i 40-årsåldern hemmahörandes i Ljungby kommun efter att han ska ha sexuellt ofredat en flicka i 10-årsåldern.

En eftermiddag mot slutet av augusti i år besöker två flickor en matbutik i en ort i Ljungby kommun. I butiken uppmärksammar flickorna att de är iakttagna av en okänd äldre man vilket väcker obehag hos flickorna. När de lämnar butiken så följer mannen efter dem.

Flickorna genar genom en skog för att hinna till sin träning. Efter att flickorna gått en bit på vägen dyker plötsligt mannen upp och grabbar tag om en av flickorna bakifrån. Mannen håller enligt åtalet en arm runt flickans hals och för den andra mellan flickans ben och tar tag i ljumsken.

Åtalet förmedlar att mannen ska ha sagt till henne ”kom med här” men flickan blir rädd, skriker och slår till mannen i bröstkorgen. Därefter springer flickan och hennes vänner från platsen.

Flickan och hennes vänner stöter under flykten på en annan man som tar hand om dem och tar på sig att leta upp den antastande mannen i hop med dem. Då gruppen lokaliserar mannen ska han ha räckt finger åt dem och utbrustit ”vem fan bryr sig” då den hjälpande mannen påpekar att han kommer att polisanmälas.

Mannen i 40-årsåldern åtalas nu för sexuellt ofredande. Straffskalan för brottstypen går från böter upp till två års fängelse.

Foto: Anders Wiklund/TT