Lobbyn

Socialdemokratins lögner och förtal

Lobbyn Artikeln publicerades

Åsa Karlsson Björkmarks (S) debattinlägg den 1 juli gör mig näst intill mörkrädd då det påvisar en skrämmande syn från Åsa Karlsson och från socialdemokratin.

Dels använder hon osanningar när hon påstår att barnfattigdomen har ökat med 47 % under den innevarande mandatperioden. Men framförallt gör hon påståendet att detta skulle vara en medveten åtgärd från alliansregeringen vilket är rent förtal. Faktum är att den ökning av barnfattigdomen som skett och som Åsa Karlsson hänvisar till uppstod under den förra socialdemokratiska regeringen. Det var under den mandatperioden som det stora trendbrottet skedde och som barnfattigdomen skenade iväg. Tydligen menar då Åsa Karlsson att detta var en medveten strategi från socialdemokraterna, att öka barnfattigdomen. På något annat sätt går det ju inte att tolka henne om man använder hennes egen retorik.
Det som väntar om de rödgröna med socialdemokraterna i spetsen vinner valet är således att räkna med en fortsatt ökning av barnfattigdomen, för socialdemokraterna vill ju åter slå in på samma linje som de pläderade för på 90-talet. Bidrag och åter bidrag och att det är fult att jobba är socialdemokraternas paroll!
I Sverige och i omvärlden är det endast socialdemokraterna och de övriga i det rödgröna samarbetet som inte har märkt att det har varit en ekonomisk världskris. Men tack vara Alliansregeringens politik har vi gått i genom detta stålbad som ett vinnande land. Ett land vars ekonomi nu är bland de främsta i Europa. Det är enbart med Alliansens politik som barnfattigdomen kan bekämpas, de rödgrönas alternativ förvärrar deras situation!
Mikael Andersson (C)