Mera Älmhult

Allt från Mera Älmhult

 • "Att mäta med hjälp av stick och teststickor har blivit betydligt billigare med åren och är fortfarande en bra metod, men vi ser ändå fördelarna med att erbjuda alla den nya skanningstekniken", säger Stephan Quittenbaum, som är ordförande i regionens läkemedelskommitté.
  Foto:

 • Det är bara att apa efter. Nästa generations volleybollspelare drillar tillsammans med en föräldrageneration med mer eller mindre kunskaper i bagaget.

 • Varje dag lämnas lampor, datorer och andra apparater påslagna när personalen lämnar kontoret. Vi har ofta andra vanor på jobbet jämfört med hemma, där vi är mer noga med att spara energi.
  Foto:

 • I väntan på snösäsongen. Peter Bondesson slet av hälsenan för några år sedan och tycker rullskidor är relativt skonsamt. Dagens teknikpass handlar om balansövningar på ett ben i taget.
  Foto:

 • Utvecklande arbete. Teknikeleverna Melker och Lisa Johansson med specialläraren Amelie Fürst, och några prototyper som skapats under utbildningen på Haganässkolan. "För ett par år sedan hade vi svårt att locka sökande till programmet, men nu har det svängt och är ordenligt populärt", säger Amelie Fürst.
  Foto:

 • Ju yngre kockar desto bättre soppa. I alla fall är chanserna till jobb goda för den som väljer restaurangutbildning. Marcus Arvidsson från Ljungby fick fast arbete och chefstjänst och flyttade till Älmhult. Här rör han ihop en pasta på pesto, soltorkade tomater och parmesan. "Jag kan svenskt, är hygglig på italienskt och vill lära mig mer om asiatiskt", säger han.
  Foto:

 • "Vad får människor att söka sig till den här typen av sammanhang? För trots allt passar han ju inte in i Livets ord heller", säger Kristin Karlsson, som läst Thomas Arnroths självupplevda seriebok.
  Foto:

 • Nina Campioni och minstingen Rocco på hembesök i Älmhult. "Gudrun Abascal, som jag skrivit boken tillsammans med, brukar säga att föräldrar egentligen inte har något att oroa sig för i dag. Vi kan få hjälp med allt. Ändå finns det en obefogad rädsla för mycket... och visst är det oroväckande med neddragningar av förlossningskliniker på sina håll", säger Nina.
  Foto:

 • In i det sista höll Linnéa Lennartsson kontakt med omvärlden: "Hon utbildade sig till bildlärare och när hon fått sin diagnos valde hon att iscensätta döden som specialarbete", berättar pappa Reine Lennartsson.
  Foto: