Mera Älmhult

Skräckbilderna och de dimmiga minnena till trots, nu blickar duon i Team Nybe, Robin Sandberg och Mathias Bengtsson, framåt igen. De bor i Växjö respektive Virestad och hoppas på comeback senast i South Swedish Rally i och kring Älmhult. ”Vi har fått mycket hjälp av teamet för själva har vi inte kunnat bidra med så mycket den senaste tiden”, säger olycksbröderna.
Foto:

Allt från Mera Älmhult

 • Henrik Rarysson har mest rullat fram på sin väg mot Mora. Knaggligt grusiga asfaltsvägar, som här i backen upp mot kyrkan i Göteryd, har gett rutin inför utmaningen den 4 mars.
  Foto:

 • Dags för maskerad. Christer Svensson pockar på uppmärksamhet och klädprovning. Karin Sekander Muir har fått tag i en vargdräkt, frågan är hur den klär en revyräv.
  Foto:

 • Stavgångsgänget Selma Öberg, Alice Johnsson, Engla Atlas och Hanna Tall jagar klassikerpoäng.
  Foto:

 • Inget blåbär precis. Lars Persson har förrådet fullt av nummerlappar, jubileumskransar och till och med ett bevis för att han en gång simmade tre kilometer i strömt vatten och fixade En svensk klassiker.
  Foto:

 • Uno blev nummer ett. En maskinkunnig yngling på 64 vårar som nu ser fram mot en ny vår i full frihet. ”Det har varit rätt skönt att köra hem till lugnet i Traryd efter en intensiv dag på jobbet i Älmhult”, säger han.
  Foto:

 • Bodil och Sven Ruther är ett rutinerat par. Men de spelar inte tillsammans så värst ofta. Bodil kollar vem som är kvällens spelledare. Själv ska hon slå sig ihop med Inger Svensson. Maken har bestämt bridgedejt med Berit Byström.
  Foto:

 • Direkt från Camp Sweden (landslagsläger i Florida med tydligt OS-sikte) till kyliga Sverige, men snart tillbaka till spel i USA och Florida igen. Linnéa Johansson från Älmhult siktar mot golftoppen. Skåne och Båstad, där hon har föräldrarna och sin svenska klubb, är numera hennes fasta punkt ”over here”.
  Foto:

 • Närmare 130 tidskrifter finns på huvudbiblioteket i Älmhult. ”Jag gillar blandningen av korta och långa inslag”, säger Anneli Backlund om populärvetenskapliga magasinet Forskning & Framsteg.