Galna blir tämligen normala i full frihet

Älmhult Artikeln publicerades
Paolo Virzìs släpper loss Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) och Donatella (Micaela Ramazzotti), och inget blir sig riktigt likt.
Foto:Picasa
Paolo Virzìs släpper loss Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) och Donatella (Micaela Ramazzotti), och inget blir sig riktigt likt.

Vem är normal i en galen värld? Beatrice och Donatella tar oss med på en roadmovie i gränslandet.

Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) älskar att konversera med alla som orkar lyssna och hon vill gärna få folk att tro att hon är av rik börd och god vän med världens ledare.

Donatella (Micaela Ramazzotti) är en mer tillbakadragen och tystlåten tjej som bär på sin egen hemlighet.

Bägge är intagna på samma mentalsjukhus i vackra Toscana och blir snart vänner trots sina olikheter.

Paolo Virzìs (Girighetens pris) nya film berättar en varm och humoristisk historia om en oväntad vänskap mellan två kvinnor och deras flykt från restriktioner och behandling.

Enligt experterna är de fullständigt galna, men ute i samhället bland alla dem vi anser vara friska människor, ter de sig tämligen normala.

Det är Bio Kontrast som lockar med en svindlande resa i underskönt landskap. Tisdagen 31 oktober bär det av på Folkets Hus i Älmhult.

Spänn fast säkerhetsbältena och häng med på en virvlande färd genom Toscana.

– Det är en sorts Thelma & Louise på italienska och det låter ju lovande, säger Alf Carlsson, en av entusiasterna bakom den lokala filmkubben med lite udda utbud.

Aktuella

Filmer i Älmhult

Vilken jävla cirkus

Thor: Ragnarök

Ballerinan & uppfinnaren

Avici: True stories

Glass castle

Bad moms 2

Mannekäng i rött

All inclusive

Paddington 2

Visa mer...