Mycket att välja på för alla höstlovslediga skolelever

ÄLMHULT Artikeln publicerades
Eddie (Willy Pettersson) smörjer cykelkedja medan Freddie (Gustav Bloom) tittar på. Lördagen 28 oktober, klockan 13 på Ikea Aktivitetshus blir det teater.
Foto:Teater 23
Eddie (Willy Pettersson) smörjer cykelkedja medan Freddie (Gustav Bloom) tittar på. Lördagen 28 oktober, klockan 13 på Ikea Aktivitetshus blir det teater.

Bio, bibliotekstävling eller barnteater? Vill du ha ett aktivt höstlov vecka 44? Så bra, här finns alternativ.

Teater23 raketstartar lovet med ett brottsligt underhållande drama för barn 6–10 år redan lördagen 28 oktober. En sabotör är ute och förstör alla skateboards, rullskridskor och airboards. Men cyklarna står fortfarande orörda.

Något är också på tok i den lilla cykelverkstaden. Ägaren Eddie (Willy Pettersson) och hans son Freddie (Gustav Bloom) som tidigare varit de bästa av vänner, har börjat hålla hemligheter för varandra. Familjeföreställningen handlar om vikten av att välja sin egen väg i livet och spelas på Ikea Aktivitetshus.

Under lovet arrangerar biblioteket en kvittotävling för låntagare mellan 6 och 16 år. Alla som lånar minst tre böcker kan delta. Dessutom är det läslov med – skrivarverkstad tisdag klockan 13, sagostund onsdag 14 och Makey Makey datorverkstad torsdag 13.

Författaren Åsa Oxenmyr håller i en skrivarverkstad riktad till unga i åldern 9 till 12 år på tisdagen och biblioteket i Älmhult lockar även med minibio klockan 10 på tisdag, onsdag och torsdag.

Konstnären Marie Ledendal leder en workshop på Ikea Museum där deltagarna får experimentera med färgföränderliga, smarta textilier.

Fenix arrangerar utflykt till Bjerstorps gård tisdag och onsdag, har pumpatävling på torsdagen och halloweenfest klockan 17 på fredagen. Och Haganäsbadet håller öppet med specialarrangemang.

Fotnot: För mer tips och tider se kommunens hemsida – almhult.se.