Han lockar nya talanger till AMB

Tingsryd Artikeln publicerades
Pontus Rasmusson arrangerade sin första talangjakt i AMB för knappt ett år sedan. Nu är det tredje gången han efterlyser lokala förmågor i Tingsryd med omnejd.
Foto:Alessandro Nilsson
Pontus Rasmusson arrangerade sin första talangjakt i AMB för knappt ett år sedan. Nu är det tredje gången han efterlyser lokala förmågor i Tingsryd med omnejd.

Pontus Rasmusson har har själv deltagit otaliga talangjakter. Nu släpper han fram nya förmågor på hemmaplan igen.

Pontus Rasmusson öppnar åter dörrarna till "sin" gymnasieskola – Academy of Music and Business i Tingsryd.

Nu undrar han vad har du, din kompis eller någon familjemedlem har för dold talang? Sång, dans, magi eller varför inte buktaleri... alla talanger är välkomna att visa upp sig.

När framtidens artister intar stora scenen i Gibson Auditorium finns det dessutom möjlighet att rösta på publikens favorit.

– Det är tredje gången tävlingen arrangeras i AMB och det finns några platser kvar just nu. Vi söker tävlande barn och ungdomar från Tingsryd med omnejd, säger Pontus, som själv deltagit i hundratals liknande tävlingar.

Den 19-årige arrangören kliver förresten själv upp på scenen som en av showens gästartister. Dessutom lovar han fina priser när talangjakten avgörs.

– Vi hade senaste tävlingen här i maj. Young Musicians talangjakter har dessutom turnérat på tre andra orter i sommar – Värnamo, Växjö och Ljungby – och nu laddar vi för en häftig lördag i Gibson Auditorium med hotellnätter och annat i potten för alla som deltar.

Klockan 14.00 lördagen den 11 november börjar jakten på musikgymnasiets scen, och inträdet är fritt.