Mitt_Lammhult

En musikalisk livsberättelse.

Mitt_Lammhult Artikeln publicerades

De som kom till träffen för daglediga i Lammhults Filadelfia på torsdagseftermiddagen fick lyssna till en musikalisk livsberättelse.

Det var Gerd Ebegård från Jönköping som för första gången medverkade på en dagledigträff i Lammhult. Gerd föddes i ett varmt kristet hem i Vidsel i Norrland.

Som barn fick hon följa med till söndagskola och möten i den lilla byns kapell där särskilt sången och musiken tilltalade henne.

Som sexåring satt hon och spelade på den gamla tramporgeln som fanns i hemmet. Hennes far förstod att dottern var en musikalisk begåvning utöver det vanliga. När hon var tio år fick hon ett piano av sin far.

Gerd hade absolut gehör och kunde genom att lyssna till sånger på grammofon sedan sätta sig vid pianot och spela dessa sånger. Vid sjutton års älder kände hon att hon ville ägna sitt liv åt att sjunga och spela och kom då som sångarevangelist till Malmberget.

Genom sången och musiken har hon kommit att besöka många platser i vårt land men hon har även rest i många andra länder och sjungit och spelat sånger ur den kristna sångskatten. Hon har spelat in ett antal skivor med framför allt lovsånger. Nu arbetar hon som kantor inom Svenska Kyrkan i Jönköping där hon har hand om flera körer och ansvaret för musikskolan i kyrkan.

Att hon är en mycket duktig sångare och pianist fick åhörarna många prov på genom de sånger hon sjöng och spelade.

Holger Petersson