Matmässan – en lokal succé

Moderator Artikeln publicerades

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson hade bråttom till nästa evenemang, men fredagens SMP-livesändningar från matmässan på Stortorget i Växjö hade trots det mycket gäster.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson hade bråttom till nästa evenemang, men fredagens SMP-livesändningar från matmässan på Stortorget i Växjö hade trots det mycket gäster. Årets kock Klas Lindberg, PM:s Per Bengtsson, projektledaren Calle Sand och Unga Ekokockars Erik Måneld var några av dem som passerade förbi vår kamera. Passa på att titta på repriserna på vår hemsida där ni också möter flera av de utställare som sålde sina närproducerade varor i det rekordstora tältet.
Lokalt blev Mat 2012 en succé med cirka 40 000 besökare. I dagens tidning skriver Inblicksredaktionen att det däremot är en bit kvar till att bli ”den självklara nationella mötesplatsen” som projektet hoppas i sin vision. Besökte du matmässan? Vad tycker du om satsningen? Hör av dig till lobbyn.
Efter sin utflykt till Stortorget var SMP-live tillbaka i studion under onsdagen. I andra avsnittet av vårt hockeymagasin Powerplay var Sam Hallam gäst i studion. Han är nykomling i Växjö Lakers ledarstab som assisterande tränare vid sidan av Janne Karlsson under klubbens andra elitseriesäsong. Se reprisen på vår hemsida och lär känna den nya ledarprofilen bättre.
I dag är det dags för ytterligare en SMP-livesändning. Om tekniken fungerar tänker vi sända direkt från Östers avslutande träning inför morgondagens derby mot Jönköping Södra på Myresjöhus Arena. Efter veckans resultat i superettan är det klart att den avslutande toppstriden blir ett trekejsarslag. Öster är stabil herre på täppan i nuläget, tio poäng före Brommapojkarna och elva poäng före Halmstad. De två bästa lagen tar klivet upp i allsvenskan. Det tredje får kvala. Det ska mycket till för att inte både Växjös hockey- och fotbollsstoltheter ska spela i högsta serien till våren.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.