Växjös matmässa en allt större succé

Moderator Artikeln publicerades

Det stora tältet på Stortorget i Växjö lockade många besökare i helgen, väldigt många.

Det är fjärde året matmässan genomförs och den har vuxit för varje år. Och under helgen kom beskedet att det nu är klart med finansiering för tre år framåt. Matmässan har blivit en succé.

Och jag tror att en stor del i succén är tillgängligheten. För frågan är om det kommit 50 000 besökare till mässan om det kostat 150 kronor att komma in i tältet, eller om det legat någon annstans än mitt inne i Växjö. Jag är tveksam.

Jag tillhörde också de som valde att lägga en eller några timmar på att gå runt bland alla matföretagare och provsmaka och handla. Själv känner jag ofta när man går till olika julmässor eller matmässor att det handlas mindre när man betalat inträde, men när man nu bara kan flanera in spontant blir det garanterat också fler spontanköp i tältet vilket gynnar utställarna.

Den stolthet som många av producenterna visar för sina produkter är inspirerande och jag stod vid en producent som sålde färskost när hon nåddes av beskedet att hon vunnit ett pris för sin ost. Stoltheten och glädjen blev så överväldigande att hon nästan började gråta. Dessutom var det flera kunder som genast köpte en burk av osten som nyss fått pris.

???

Nu är det mindre än en vecka kvar till valdagen. Det betyder att valrörelsen går in i sin mest intensiva skede. Självklart kommer Smålandsposten att följa den men vi fortsätter också att presentera resultatet av vår egen opinionsundersökning.

I dag presenterar vi resultatet på frågan om skattehöjning. Det finns en mycket stor opinion för höjd skatt med 30 öre, under förutsättning att pengarna satsas på skolan.

Vad tycker du?

Hör gärna av dig till Smålandsposten. Vi vill gärna ha reda på vad som avgör kronobergarnas val av parti på söndag.

Henric Bingströmär nyhetsreporter på Smålandsposten och samtalar här med läsare.