Näringsliv

PM & Vänner nekar igen: ”Vi köper inte Hotell Borgholm”

Öland/Växjö Artikeln publicerades
Per Bengtsson på PM & Vänner i Växjö tillbakavisar uppgifterna om att de diskuterar kring ett övertagande av Karin Franssons Hotell Borgholm.
Per Bengtsson på PM & Vänner i Växjö tillbakavisar uppgifterna om att de diskuterar kring ett övertagande av Karin Franssons Hotell Borgholm.

Hotell Borgholm, som drivs av makarna Owe och Karin Fransson, har varit till salu en tid.

Nu uppges en affär vara nära förestående, enligt uppgifter till Barometern-OT. Flera källor har pekat ut etablerade gourmetkrogen PM & Vänner i Växjö som ny ägare – men grundaren Per Bengtsson dementerar.

– Vi köper inte Hotell Borgholm. Vi ska fokusera på den verksamhet vi har i Växjö, säger han.

Under 2016 inledde de två stjärnbeströdda krogarna, ett kulinariskt samarbete där man ville göra Öland och Småland till ett gastronomiskt resmål. När sedan Owe och Karin Fransson offentliggjorde att de tänkte lämna sitt livsverk fick Per Bengtsson frågan direkt.

Men svaret är det samma nu som då. PM & Vänner planerade inte att köpa Hotell Borgholm.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Smålandsposten så godkänner du samtidigt våra regler.

På smp.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på smp.se. På tider då Smålandspostens webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på smp.se

smp.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på smp.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Smålandsposten som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.