Jazzen flyttar till Palladium

Kultur & Nöje 2009-09-02 | Uppdaterad 2009-09-02

Till hösten blir det ännu en gång en ny lokal för Jazz i Växjö. Nu är det Palladium som fylls med allt från Nina Ramsby-konsert till Lars Gullin-teater.


FAKTA

Höst med Jazz i Växjö
30 september: Oscar Schönning, på IOGT/NTO
14 oktober: Mathias Algotsson trio, på Palladium??
28 oktober: Nina Ramsby med Ludvig Berghe, på Palladium
3 november: Kalman Balogh, på Palladium
5 november: Ljus. Gullin (teaterföreställning om Lars Gullins liv), på Palladium
26 november: Magnus Lindgren - Batucada Jazz, på Palladium
12 december: Luciajazz med Jazz i Baljan, på Palladium


De senaste åren har föreningen Jazz i Växjö flyttat runt en hel del. I många år höll man sina onsdagskonserter i Konserthuskällaren, men flyttade sedan till Zeldaz på Biljardpalatset – som lade ner, till Munken – som lade ner, och nu senast till Rififi – som har en ytterst osäker framtid eftersom Hyresbostäder planerar att riva byggnaden där galleriet och konsertlokalen finns.
– Så vi fick se oss om igen efter något nytt. Det föll sig ganska naturligt, vi hade redan flera samarbeten inbokade på Palladium, så vi bestämde oss för att hålla våra konserter där. Vi får hoppas att inte Palladium lägger ner nu, säger Jazz i Växjös bokningsansvarige Rickard Magnusson med viss galghumor.
Vilken blir den största skillnaden jämfört med tidigare?
– Det blir inte så mycket klubbkänsla, det är mer en konsertlokal, men det känns bra. Vi har ändå mest sittande publik och inte så mycket dans och tjo och tjim.
Rickard Magnusson lyfter fram flera intressanta konserter under hösten, som samarbetet med Växjö teaterförening i uppsättningen Ljus. Gullin, den ungerska jazzen Kalman Balogh i samarbete med Musik i Syd samt konserten med Nina Ramsby och Ludvig Berghe.
Hur skiljer sig ert program från det Alvesta jazz och blues har?
– Vi är ju lite mer mainstream, vi kompletterar varandra på det viset. Men vi tycker att det är viktigt att lyfta fram unga musiker, det finns så många som är fruktansvärt bra.Kommentarer


huvudnyheter just nu

Senaste kultur- och nöjesnyheterna från TT

Mest läst på Nöje & Kultur senaste veckan


Nyheter

Läs i dagens Smålandsposten

Växjö: Ovisst läge för skoljordbruk • Stadsrundvandring i Växjö • De skyltar för svensk mat Alvesta: Semesterfirande i Torne Älmhult: Gotthäradsbranden 1983 • De ska göra film om Möckeln • Lessebo: Övergångsrabatt inte lätt för alla • Uppvidinge: Bränning på Brännan • Tingsryd: Musikläger på Korrö • Personligt: Amir fick Bergsstrandsstipendiet • Kultur och Nöje: Dubbel premiär för smålandsoperan Sommarspanare: Rebecka Svensson: Vi är alla beroende

Tjänstgörande webbredaktör

Har du hört någonting som vi borde skriva om? Tipsa oss!

0470-770617

Per Jodenius
per.jodenius@smp.se
Telefon: 0470-770617


Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Transit Connect LWB -10
Frozen white 6.300 mil 80.000 kr