Glitter och glamour

Scen 2011-08-19 | Uppdaterad 2011-08-19

Glitter och glamour och en musikalisk tillbakablick till 70-talets glamrock kunde höras och upplevas under onsdagskvällen när Hammered Satin från Los Angeles gästade Växjö.


FAKTA

Hammered Satin
Kafé de luxe, onsdag
Publik: Cirka 200
Längd: Knappt 40 minuter
Bäst: Cougar kingdom har det rätta stampet.
Saknade mest: De spelar David Bowies Suffragette city ibland.


Bandet har till dags dato endast släppt en fyraspårs EP men vädrar under kvällens spelning ytterligare en handfull låtar så albumdebuten kan rimligen inte vara alltför långt borta. Influenserna består huvudsakligen av den glamrock som gjordes på det tidiga 70-talet då grupper och artister som The Sweet, Marc Bolan, David Bowie och Gary Glitter dominerade hitlistorna.
Om man ska bära upp sina glamrockambitioner på riktigt får man inte vara rädd för att göra sig lite löjlig. Titta bara på grabbarna i The Ark. Detta är heller inget sångaren Noah Wallace i Hammered Satin har några problem med. Iklädd platåskor, silverglittriga byxor och matchande väst svassar och kråmar han sig oupphörligen på scen. Han gör också ideliga utflykter från denna för att engagera och peppa publiken så mycket det går. Ambitionen är att spelningen ska bli en lite mer spännande upplevelse än ett band som bara framför sina låtar rakt upp och ner. Conor B är inte världens mest tekniska gitarrist men spelar enkelt och effektivt och får god hjälp av Dan Sedgwicks brummande bas som ser till att ljudbilden hela tiden är riktigt fyllig.
Spelningen inleds med den nya bekantskapen Let's go och drivet påminner en hel del om det allra tidigaste Kiss. I Interstellar lady siktar Wallace med blandad framgång på lika höga toner som Justin Hawkins brukar pricka med (nyligen återförenade) The Darkness. Då fungerar Cougar town bättre. Låten har det rätta glammiga anthem-trampet och bandet lyfter den i sin liveversion genom att framgångsrikt förlänga den under jamliknande former. Även Glitter goddess har dessa kvaliteter och riffet får en nästan Children of the revolution-minnande dimension live. Snyggt.
Hammered Satin har kanske inte vad som krävs för att man ska dominera topplistor och sälja ut arenor i framtiden men ett stort antal svettiga och högst underhållande spelningar med medryckande musik som alla vänner av gammal glamrock kan ha stor glädje av har man alla gånger i sig.
KLAS LUNDGRENLäsarkommentarer - policy

På smp.se kan läsarna genom läsarkommentarer tycka till i de flesta frågor, både om det som finns på sajten och sådant som engagerar i nyheter och reportage. Smp.se:s ansvarige utgivare har juridiskt ansvar för innehållet i kommentarerna. Därför kommer vi ta bort kommentarer som bryter mot våra regler, kommentarer kan raderas, helt eller delvis. smp.se kan också välja att stänga av möjligheten att kommentera vissa artiklar.

Så här vill vi att det ska fungera:

* Vi ser helst att inläggen undertecknas med ditt namn.

* Vi värdesätter snabba och raka inlägg, därför får kommentarer till artiklar max vara 700 tecken.

* Ditt inlägg ska ha en vänlig, civiliserad ton och hålla sig till ämnet.

* Debattspråket är svenska.

* Länkar och bilder accepteras, men leder de till olämpligt eller ovidkommande innehåll plockas de bort.

* Din kommentar kan komma att användas i andra sammanhang på smp.se eller i papperstidningen.

Det här vill vi slippa:

* Inlägg som kränker andra personer. Respektera andras uppfattning.

* Kommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget.

* Stötande uppförande som obscena ord eller sexistiska yttranden.

* Inlägg som är obegripliga eller av nonsenskaraktär.

* Hot, trakasserier eller lögner.

* Utpekande av andra personer som brottslingar.

* Uppmaningar till brottslig verksamhet.

* Kommersiella budskap. Vill ni annonsera, ta kontakt med vår annonsavdelning.

* Material som skyddas av upphovsrättslagen. Du får alltså bara bidra med sådant som du själv har skrivit, har upphovsrätten till eller fått tillstånd att publicera.

Disqus


Astrid - En saga om Sverige

Kultur & Nöje [Uppdaterad 2015-01-22]

Det blir tre premiärer på Regionteatern Blekinge-Kronoberg under våren. I Astrid - En saga om Sverige får vi följa vår stora nationalikon, Astrid Lindgren genom hennes liv.


 


Kultursvepet vecka 3

Nyheter [2015-01-13]

Det blir bland annat nyheter om Ola Salo och tips om kanadensisk film som visas i Växjö av hyllad 25-åring. Men också om klassisk musik och jubileumsår på Ljungbergmuseet.

 


huvudnyheter just nu

TV: Snart nyinflyttade

Nyheter [Uppdaterad i dag 13:31]

Familjen Bengtsson-Christoffersson i Alvesta går i väntans tider. Tomten på Spåningslandaområdet är köpt och nu väntar de på bygglov för sitt nya hus som ska vara inflyttningsklart i början av året.

 


TV: Enestubbe om SHL-kraven

Nyheter [Uppdaterad i dag 08:33]

Se veckans Powerplay. Vi pratar bland annat om det nya kraven för att spela SHL-hockey. Vår expert Daniel Enestubbe efterlyser en vettig diskussion.

 


TV: Smålandsposten Nära 28/1

Nyheter [I går 17:10]

Rånare som gripits i Alstermo, ansträngd ekonomi för hockeylaget Taif. Dessutom får du träffa nioåriga Ludwig Skoog som tagit upp kampen för skolskjuts samt Växjö Vipers forward och Växjö Lakers tränare.

 


Se reprisen av Färjestad–Växjö Lakers

Sport [Uppdaterad i går 23:02]

Växjö Lakers vann mötet med formstarka Färjestad i Löfbergs Arena. 28 sekunder in i förlängningen blev Robert Rosén Lakers matchhjälte genom att sätta 2-3-pucken. Du kan följa reprisen av direktrapporteringen här.

Live Blog Färjestad - Växjö Lakers


TV: Rätt till skolskjuts – kommunen överklagar

Alvesta [Uppdaterad i går 11:08]

9-åriga Ludwig Skoog i Vegby utanför Moheda har rätt till skolskjuts. Det har förvaltningsrätten beslutat eftersom vägen är riskfylld med tung trafik, men Alvesta kommun har överklagat och tycker att han ska cykla sträckan.

 


Konst-, Scen-, musik- och skivansvarig

Marie Fransson
marie.fransson@smp.se
Telefon: 0470-770 479Senaste bokrecensionerna

VISA:

Senaste spelrecensionerna

VISA:

Nyheter

TV: Kultursvepet vecka 5

 

Senaste kultur- och nöjesnyheterna från TT

Mest läst på Nöje & Kultur senaste veckan


Nyheter

Smålandsposten på Facebook


Växjö

TV: Jobbsök efter bluffen

Flera personer tog chansen att söka jobb via Smålandsposten. Det är efter den stora bluffhärvan i Växjö där 130 personer lurades på fasta anställningar som vi har gett de drabbade chansen att berätta vilka de är och vad de kan. Företag och arbetsgivare, här finns fyra personer som kan och vill jobba:
Joakim
Andreas
Thomas
Liber

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Senaste nytt på sporten

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.