Glitter och glamour

Scen 2011-08-19 | Uppdaterad 2011-08-19

Glitter och glamour och en musikalisk tillbakablick till 70-talets glamrock kunde höras och upplevas under onsdagskvällen när Hammered Satin från Los Angeles gästade Växjö.


FAKTA

Hammered Satin
Kafé de luxe, onsdag
Publik: Cirka 200
Längd: Knappt 40 minuter
Bäst: Cougar kingdom har det rätta stampet.
Saknade mest: De spelar David Bowies Suffragette city ibland.


Bandet har till dags dato endast släppt en fyraspårs EP men vädrar under kvällens spelning ytterligare en handfull låtar så albumdebuten kan rimligen inte vara alltför långt borta. Influenserna består huvudsakligen av den glamrock som gjordes på det tidiga 70-talet då grupper och artister som The Sweet, Marc Bolan, David Bowie och Gary Glitter dominerade hitlistorna.
Om man ska bära upp sina glamrockambitioner på riktigt får man inte vara rädd för att göra sig lite löjlig. Titta bara på grabbarna i The Ark. Detta är heller inget sångaren Noah Wallace i Hammered Satin har några problem med. Iklädd platåskor, silverglittriga byxor och matchande väst svassar och kråmar han sig oupphörligen på scen. Han gör också ideliga utflykter från denna för att engagera och peppa publiken så mycket det går. Ambitionen är att spelningen ska bli en lite mer spännande upplevelse än ett band som bara framför sina låtar rakt upp och ner. Conor B är inte världens mest tekniska gitarrist men spelar enkelt och effektivt och får god hjälp av Dan Sedgwicks brummande bas som ser till att ljudbilden hela tiden är riktigt fyllig.
Spelningen inleds med den nya bekantskapen Let's go och drivet påminner en hel del om det allra tidigaste Kiss. I Interstellar lady siktar Wallace med blandad framgång på lika höga toner som Justin Hawkins brukar pricka med (nyligen återförenade) The Darkness. Då fungerar Cougar town bättre. Låten har det rätta glammiga anthem-trampet och bandet lyfter den i sin liveversion genom att framgångsrikt förlänga den under jamliknande former. Även Glitter goddess har dessa kvaliteter och riffet får en nästan Children of the revolution-minnande dimension live. Snyggt.
Hammered Satin har kanske inte vad som krävs för att man ska dominera topplistor och sälja ut arenor i framtiden men ett stort antal svettiga och högst underhållande spelningar med medryckande musik som alla vänner av gammal glamrock kan ha stor glädje av har man alla gånger i sig.
KLAS LUNDGRENLäsarkommentarer - policy

På smp.se kan läsarna genom läsarkommentarer tycka till i de flesta frågor, både om det som finns på sajten och sådant som engagerar i nyheter och reportage. Smp.se:s ansvarige utgivare har juridiskt ansvar för innehållet i kommentarerna. Därför kommer vi ta bort kommentarer som bryter mot våra regler, kommentarer kan raderas, helt eller delvis. smp.se kan också välja att stänga av möjligheten att kommentera vissa artiklar.

Så här vill vi att det ska fungera:

* Vi ser helst att inläggen undertecknas med ditt namn.

* Vi värdesätter snabba och raka inlägg, därför får kommentarer till artiklar max vara 700 tecken.

* Ditt inlägg ska ha en vänlig, civiliserad ton och hålla sig till ämnet.

* Debattspråket är svenska.

* Länkar och bilder accepteras, men leder de till olämpligt eller ovidkommande innehåll plockas de bort.

* Din kommentar kan komma att användas i andra sammanhang på smp.se eller i papperstidningen.

Det här vill vi slippa:

* Inlägg som kränker andra personer. Respektera andras uppfattning.

* Kommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget.

* Stötande uppförande som obscena ord eller sexistiska yttranden.

* Inlägg som är obegripliga eller av nonsenskaraktär.

* Hot, trakasserier eller lögner.

* Utpekande av andra personer som brottslingar.

* Uppmaningar till brottslig verksamhet.

* Kommersiella budskap. Vill ni annonsera, ta kontakt med vår annonsavdelning.

* Material som skyddas av upphovsrättslagen. Du får alltså bara bidra med sådant som du själv har skrivit, har upphovsrätten till eller fått tillstånd att publicera.

Disqus


Kultursvepet vecka 51

Kultur & Nöje [Uppdaterad 2014-12-16]

Vad händer i veckan? Kultur- och nöjesredaktör Marie Fransson ger dig tips om kulturlivet i Kronobergs län.

 


TV: Sista Hobbit-filmen lockade hängiven publik

Nyheter [Uppdaterad 2014-12-10]

23:59 natten till onsdag var det premiär för den sista delen i trilogin om The Hobbit. Femhäraslaget som filmen heter lockade en stor och hängiven publik till Filmstaden i Växjö.

 


TV: Rock'n'roll i Småland

Nyheter [2014-12-09]

Rock, punk, dansband och mycket mer. Den nya boken Tusen och en natt berättar om 1900-talets nöjesliv i Kronoberg.

 


huvudnyheter just nu

TV: Smålandsposten Nära 19 december

Nyheter [Uppdaterad i går 17:00]

Senaste nytt från länet i Smålandsposten Nära. Idag om Anders Ömans planer på hotell, lägenheter och skola på Arenastaden i Växjö. Branden på Dalbo kan ha startats av misstag, nya fuktskador på residensets fasad nu kallas expert in för att hitta lösningar.

 


Konst-, Scen-, musik- och skivansvarig

Marie Fransson
marie.fransson@smp.se
Telefon: 0470-770 479Senaste bokrecensionerna

VISA:

Senaste spelrecensionerna

VISA:

Kultur & Nöje

TV: Kultursvepet vecka 50

Kultur- och nöjesredaktören Marie Fransson ger dig tips om vad som händer i veckan.

 

Senaste kultur- och nöjesnyheterna från TT

Mest läst på Nöje & Kultur senaste veckan


Nyheter

Smålandsposten sätter färg på julen

När rondellerna i Växjö blev utan julpynt ryckte Smålandsposten och vår inredare Erica Hörberg ut. De färgsprakande granarna i Linnérondellen föll förbipasserande i smaken.

 

Nyheter

Läs mer i dagens Smålandsposten

Växjö: Ingen succé för Attefallshusen - än • Julpyntad rondell i neon • Musikaliska talanger rev ner applåder • Inblicksintervjun: Charlotta Svanberg Motor: Fler cyklister dör i trafiken • Uppvidinge: Satsning på säkerhet Älmhult: Bland molnen med en flygkonstnär Alvesta: Nya vägen minskar avstånden • Personligt: Detlef Quast 70 år • Krönikan: Linéa Helge: Musik ger mig ångest

Nyheter

Lucia från Växjö domkyrka

Smålandsposten sände direkt från Katedralskolans luciatåg i domkyrkan i Växjö på lördagen. Se sändningen i efterhand här.

 

Nyheter

Smålandsposten på Facebook


Nyheter

Ingen jul utan tomte och julgran

Smålandspostens tomte visar upp barnens teckningar och pratar med en julgransexpert!

 

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Mondeo 2,2TDCi Business 5d -11
Svartmetallic 5.600 mil 193.000 kr