Annons
Nyheter

30-årig kvinna anhållen efter stöld av bil

Det var under sena lördagskvällen som en kvinna avviker från en fest i Växjö. I samband med att hon avviker från festen tillgriper hon sig en bil och kör från platsen. Bilresan slutar med att bilen brinner upp.
Växjö • Publicerad 20 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

En kvinna i 30-årsåldern sitter anhållen sedan sena lördagskvällen då hon är misstänkt för bland annat stöld av bil, olovlig körning och grovt rattfylleri. Kvinnan ska befunnit sig på en fest under lördagskvällen när hon beslutar att avvika.

– I samband med att kvinnan beger sig från festen lyckas hon stjäla en bil och kör iväg. Bilfärden går riktigt vingligt som slutar med att hon krockar bilen och den fattar eld, säger Henrik Johansson jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Annons

Kvinnan tas med till polisstationen där hon får göra ett utandningsprov som visar på över 1,6 promille vilket gör att hon misstänks för grovt rattfylleri. Utöver detta är kvinnan också misstänkt för olovlig körning då hon saknade körkort samt stöld av bil.

– Vi har haft inledande förhör med kvinnan och kommer fortsätta förhören under söndagsförmiddagen, säger Henrik Johansson.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons