30-åring åtalas – stal tv-apparater värda 800 000

Markaryd Artikeln publicerades
Lastbilarna på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TT
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Lastbilarna på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TT

En lastbil i Markaryd tömdes på 139 tv-apparater värda över 800 000 kronor. Nu åtalas en 30-årig man för den grova stölden, som misstänks vara ett insiderjobb.

Under natten till den 22 november i år kördes en lastbil – som stod uppställd på ett inhägnat område på Ulvarydsvägen i Markaryd – i väg i mörkret. Ett par timmar senare parkerades lastbilen på exakt samma plats igen.

När föraren anlände till sin lastbil tidigt på morgonen upptäckte han att nästan hela lasten var tömd och att totalt 139 tv-apparater till ett värde av över 800 000 kronor hade försvunnit.

Ett par dagar efter storstölden kunde polisen gripa en 30-årig man i Helsingborg som var anställd på det transportföretag som drabbades och han har suttit häktad sedan slutet av november.

Nu åtalas 30-åringen vid Växjö tingsrätt för grov stöld. Enligt åklagaren har 30-åringen, som hade kunskap om tv-transporten, kommit över nycklarna till den uppställda lastbilen och lyckats få upp den låsta grinden till området och därefter ”i samförstånd med” någon annan person utfört stölden.

Stöldgodset har inte återfunnits och 30-åringen har hela tiden nekat till all inblandning i stölden.

Transportföretagets försäkringsbolag kräver nära 800 000 kronor av 30-åringen i skadestånd.