Annons
Nyheter

30-åring åtalas – stal tv-apparater värda 800 000

En lastbil i Markaryd tömdes på 139 tv-apparater värda över 800 000 kronor. Nu åtalas en 30-årig man för den grova stölden, som misstänks vara ett insiderjobb.
Markaryd • Publicerad 29 december 2017
Lastbilarna på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TT
Lastbilarna på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TTFoto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Under natten till den 22 november i år kördes en lastbil – som stod uppställd på ett inhägnat område på Ulvarydsvägen i Markaryd – i väg i mörkret. Ett par timmar senare parkerades lastbilen på exakt samma plats igen.

När föraren anlände till sin lastbil tidigt på morgonen upptäckte han att nästan hela lasten var tömd och att totalt 139 tv-apparater till ett värde av över 800 000 kronor hade försvunnit.

Annons

Ett par dagar efter storstölden kunde polisen gripa en 30-årig man i Helsingborg som var anställd på det transportföretag som drabbades och han har suttit häktad sedan slutet av november.

Nu åtalas 30-åringen vid Växjö tingsrätt för grov stöld. Enligt åklagaren har 30-åringen, som hade kunskap om tv-transporten, kommit över nycklarna till den uppställda lastbilen och lyckats få upp den låsta grinden till området och därefter ”i samförstånd med” någon annan person utfört stölden.

Stöldgodset har inte återfunnits och 30-åringen har hela tiden nekat till all inblandning i stölden.

Transportföretagets försäkringsbolag kräver nära 800 000 kronor av 30-åringen i skadestånd.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons