Annons
Nyheter

42 Södra-anställda får lämna sina jobb

Södras anläggning i Ronneby ska stänga och all verksamhet ska flytta till Kallinge. Tidigare i höstas varslades 55 anställda. Nu står det klart att 42 får lämna.
Ronneby • Publicerad 21 oktober 2017

När det blev klart att Södra flyttar all verksamhet från anläggningen i Ronneby till Kallinge, beslutade företaget tidigare i höstas om att varsla 55 anställda.

Efter att förhandlingarna nu har avslutats står det klart att 42 av de anställda får lämna sina jobb.

Annons

– Förhandlingsklimatet har varit gott tycker jag från arbetsgivarens sida. Men sedan är det alltid mycket känslor för den enskilde anställda. Nu kopplas Trygghetsrådet och Arbetslivsresurs in för att hitta nya vägar för de som är berörda, säger Peter Karlsson, segmentschef på Södra Wood.

– Det är alltid tråkigt när anställda får lämna sina jobb. Men förhandlingarna har gått bra. Mycket har lösts genom pensionsavgångar och en del vill göra annat, på så sätt har några kunnat bli kvar. Men det är blandade känslor och en del är frustrerade och när varslet kom var det riktigt i botten. Det är inte helt lätt att hitta nytt jobb i Ronneby, och det kanske innebär att många får börja pendla.

Den 12 januari får de flesta av de 42 lämna sina jobb. I sommar ska fabriken i Ronneby vara helt avvecklad och produktionen förläggs till Kallinge.

Anledningen till sammanslagningen av de två anläggningarna har att göra med den förändrade marknaden inom interiörträprodukter.

Lina Campbell/Blekinge Läns Tidning

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons