Annons
Nyheter

850 000 hushåll får behålla TV4

Det blir ingen nedsläckning av TV4:s kanaler för Telenors kunder i natt meddelar TV4 i ett pressmeddelande.
Företagen Telenor och TV4/Bonnier Broadcasting har kommit överens – vilket innebär att de 850 000 kunderna fortsättningsvis kommer att kunna se TV4, Sjuan, TV12, TV4 Fakta, TV4 Film och TV4 Guld som vanligt.
Tv • Publicerad 20 mars 2018

Ett nytt tv-krig riskerade att drabba upp mot 850 000 hushåll som är kunder hos Telenor-ägda Canal Digital och Bredbandsbolaget. Den här gången var det TV4:s kanaler som tittarna riskerar att bli av med redan under natten till onsdagen.

"Den här typen av konflikter mellan tv-operatörer och tv-kanaler har inga vinnare, allra minst tittarna som betalar för tv-abonnemangen. Jag lider med Telenors tv-kunder, som nu på nytt riskerar att drabbas av en sådan här konflikt. TV4 har under sin 27-åriga historia aldrig tidigare hamnat i ett sådant här läge. I alla de förhandlingar vi hade under hösten kom vi överens med övriga operatörer, så jag hoppas så klart att vi ska nå en lösning nu också", sade TV4:s operativa chef Mathias Berg i ett pressmeddelande under tisdagen.

Annons

Att parterna inte hade hittat en överenskommelse berodde enligt TV4 på att Telenor ville sänka ersättningen till tv-bolaget Bonnier Broadcasting som äger kanalen. På Telenor var man förvånad över informationen TV4 nu gått ut med.

– De har tackat nej till att träffa oss under dagen. Vi har inte stött på den här typen av aggressiv förhandlingstaktik sedan vid förhandlade med amerikanska Discovery. Vi kommer att fortsätta att söka dem och be dem komma tillbaka till förhandlingsbordet för tittarnas skull om det så innebär att vi får jaga dem hela natten, säger Aron Samuelsson, kommunikationschef på Telenor, till TT.

Men så blev det inte, en överenskommelse gjordes klar under tisdagskvällen.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons