Annons
Nyheter

Allvarligare hot mot brevbärare

Postnords brevbärare och chaufförer möts av allt grövre hot och våld i sitt arbete, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Arbete • Publicerad 7 december 2017

Företaget planerar att sätta in fler säkerhetsåtgärder, bland annat säkerhetsutbildning, personlarm och utdelning på andra tider.

Annons

– Tidigare var brevbäraren fredad. Det är inte brevbäraren i dag. Det är inte heller våra chaufförer. Utvecklingen på den här delen är allt annat än bra, säger Alexis Larsson, säkerhets- och reklamationschef på Postnord, till Ekot.

Antalet händelser, som till exempel kan vara hotmejl eller att en brevbärare knuffas, har inte ökat, men de blir allvarligare, enligt företaget.

– Det som tidigare var en blick eller ett ord med ett hot, är nu att man står i vägen, puttar vår personal eller sätter sig på våra fordon, säger Alexis Larsson.

I Göteborg blev till exempel en lastbil nyligen kapad och föraren hotades med ett pistolliknande föremål. En brevbärare har också blivit misshandlad och rånad.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons