Annons
Nyheter

Man avled efter arbetsplatsolycka

En man har avlidit i en arbetsplatsolycka på Södra Cell i Mönsterås. Olyckan inträffade på morgonen när en maskindel skulle bytas på en torkmaskin, rapporterar Barometern.
Mönsterås • Publicerad 7 november 2017
Södra Cells anläggning i Mönsterås.
Södra Cells anläggning i Mönsterås.Foto: Roger Carlsson

Den anställde arbetade med att byta en del i en torkmaskin när han strax efter klockan sex brännskadades svårt.

Brukets egen räddningsstyrka samt Oskarshamns räddningstjänst var på plats och mannen fördes i ambulans till Kalmar länssjukhus.

Annons

Vid 10.50 bekräftade sjukhuset att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade.

– Tyvärr har vi också nåtts av det beskedet. Han hade jobbat länge hos oss och nu tänker jag på familjen, anhöriga och personalen här. Det mesta av vårt arbete nu går ut på att stötta dem, säger Carsten Wieger, platschef på Södra Cell i Mönsterås.

Han säger att företaget inte haft några olyckor vid torkmaskinerna tidigare och vill inte spekulera i vad som kan ha gått fel vid den tragiska händelsen i dag.

– Nu ska polisen och sedan arbetsmiljöverket utreda vad som hänt. Vi behöver få all fakta på plats, innan dess har jag inget mer att säga om olyckan.

Polisen har spärrat av platsen för att göra en teknisk undersökning.

Ett antal anställda på bruket ska ha varit i närheten och sett olyckan. Företaget har upprättat en krisgrupp och erbjuder alla anställda samtalsstöd.

– Det är mycket samtal mellan kollegor och dem som var inblandade i räddningsinsatsen. Den här dagen kommer definitivt gå till att ta hand om oss själva och vår sorg, säger Carsten Wieger.

David IsefjordSkicka e-post
Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons