Annons
Nyheter

Minst elva döda i italiensk flodvåg

Minst elva människor har omkommit i en kraftig flodvåg som dragit fram i en ravin i södra Italien. Tolv är skadade och minst fem saknas fortfarande, enligt nyhetsbyrån Ansa.
Italien • Publicerad 20 augusti 2018 • Uppdaterad 21 augusti 2018
Räddningsmanskap i Raganelloravinen i södra Italien.
Räddningsmanskap i Raganelloravinen i södra Italien.Foto: Francesco Capitaneo

Tjugotre personer, varav två barn, har räddats i nationalparken Pollino i regionen Kalabrien, som är populär bland vandrare. Tolv av dem skadades i flodvågen, som orsakats av kraftiga regn i en bergsravin.

– Flodvågen kom helt plötsligt. Vi hade inte tid att reagera eller göra någonting, så jag hade bara tur att jag klarade mig, säger en gråtande nederländsk turist till tidningen Corriere della sera.

Annons

– Det är helt otroligt. Helvetet. Jag är helt utan ord och kan inte sluta gråta över de som inte hade lika tur som jag, tillägger turisten.

De mest allvarligt skadade personerna har förts med ambulanshelikopter till sjukhus i staden Cosenza.

Minst åtta personer omkom när ett vattendrag svämmade över i en nationalpark i Kalabrien i södra Italien.
Minst åtta personer omkom när ett vattendrag svämmade över i en nationalpark i Kalabrien i södra Italien.

Det är oklart hur många som fortfarande saknas efter händelsen. Räddningsmanskap har under natten tagit sig ned i den kilometerdjupa ravinen med hjälp av rep för att söka efter fler människor.

– Några av offren var ute på guidade turer, men andra hade tagit sig ut på egen hand, vilket gör det svårt att veta hur många som saknas, säger borgmästaren Mimmo Lo Polito till tidningen.

– Ravinen fylldes med vatten på väldigt kort tid och de här människorna slungades ut som kulor. De hamnade runt tre kilometer längre ned i dalen, säger Carlo Tansi vid räddningstjänsten i Kalabrien till Rai News.

Minst tio människor har omkommit i den kraftiga flodvågen i södra Italien. Sökandet efter överlevande fortsätter under natten.
Minst tio människor har omkommit i den kraftiga flodvågen i södra Italien. Sökandet efter överlevande fortsätter under natten.Foto: KONTROLAB

Samtliga offer tros vara italienska turister.

– Det är väldigt svår terräng som är full av hinder på grund av områdets utformning, säger Eugenio Facciolla, åklagare i regionhuvudstaden Catanzaro, enligt Reuters.

Han uppger att räddningspersonal under natten har arbetat med strålkastare och försökt hitta områden där människor kan ha överlevt efter att ha landat på små landremsor eller öar i vattendraget.

Nationalparken Pollino i regionen Kalabrien har en dalgång på cirka 13 kilometer som omges av ungefär 600 meter höga stenväggar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons