Annons
Nyheter

Begärs häktade efter brutalt överfall

Tre av de fyra män som misstänks för det brutala överfallet på en 83-årig man i en ort i Ronneby kommun föra veckan begärs nu häktade. Även en fjärde misstänkt person kommer att begäras häktad senare i dag.
Brott (TT) • Publicerad 4 februari 2019
Tre personer begärs häktade misstänkta för grovt rån och mordförsök på en 83-årig man i Ronneby kommun.
Tre personer begärs häktade misstänkta för grovt rån och mordförsök på en 83-årig man i Ronneby kommun.Foto: Johan Nilsson/TT

-Ingen av dem har erkänt, säger kammaråklagare Lena-Marie Bergström som leder förundersökningen till TT.

Den svårt skadade mannen hittades i sin bostad av anhöriga i fredags förmiddag. Polisen tror att brottet skett tidigare den dagen eller under den föregående natten. De tre andra männen greps och anhölls omgående misstänkta för mordförsök och grovt rån. Den fjärde misstänkte mannen anmälde sig själv vid en polisstation i ett annat län under gårdagen.

Annons

Kammaråklagare Lena-Marie Bergström efterlyser nu iakttagelser eller eventuella vapenfynd längs med gärningsmännens flyktväg.

-Vi misstänker att de befunnit sig i mannens lägenhet och sedan förflyttat sig till Falkenberg, och de kan ha gjort stopp eller dumpat saker längs med vägen, säger hon.

Den äldre mannen vårdas fortfarande på sjukhus,

-Från sjukvårdens sida säger de att hans prognos är god.

De tre första häktningsförhandlingarna ska hållas under eftermiddagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons