Bobbys biologiska far berättar på smp.se om chocken och sorgen

Nyheter Artikeln publicerades

Brottet som tioårige Bobby utsattes för upprör en hel nation. Hans biologiska far lägger även skulden på skolan och kommunen som inte agerade när Bobby for illa under uppväxtåren.
­ Omgivningen borde ha reagerat, säger William, pappa till Bobby och boende i Kronobergs län.

Smålandsposten har träffat Bobbys biologiska far som är boende i länet. Han har den senaste tiden plågats svårt av händelserna som inträffade på gården utanför Nässjö, där Bobby förmodas ha bragts om livet. De misstänkta är styvfadern och mamman som nu i veckan har åtalats för mord och en mängd våldsbrott mot pojken.

Separerade före födseln
Tidigt i graviditeten skiljdes William från sin sambo. Efter födseln hade de sporadisk kontakt.
­ Vi skickade lite brev, ringde ibland och jag har fått några bilder på Bobby, berättar William.
Han har träffat sin son Bobby vid enstaka tillfällen under uppväxtåren. Men kontakten blev sämre när ex-sambon träffade en ny man och flyttade från Stenungsund där hon då bodde. Det blev allt svårare för William att få kontakt med Bobby. Sist han såg honom var för fyra år sedan. William vill också betona att han aldrig gett något godkännande till
att styvfadern adopterade sonen.
Den där natten när Bobby anmäldes försvunnen, 29 januari, var mycket kall. William insåg ganska snart att Bobby aldrig kommer att klara sig ensam.

­ Efter två dagar förstod jag att Bobby inte var vid liv.
Försvinnandet av Bobby blev ett stort trauma för William. Hela hans liv har förändrats. Polisen gjorde besök och ovissheten var stor.
­ Jag grät under flera kvällar.
Mordet på Bobby har engagerat hela Sverige och insamlingar har startat till Bris (Barnens rätt i samhället). Föreningen vill sätta fokus på att barn dagligen misshandlas och kränks av föräldrar.
­ Detta ska inte behöva ske i Sverige, konstaterar William, som tycker att omgivningen måste reagera snabbare och kraftfullare än vad som skett i det här fallet. I Bobbys fall fanns det många signaler om missförhållanden som ignorerades.

Tortyrlika övergrepp
Bobby var en skygg pojke, han led av ett funktionshinder och hade ingen möjlighet att värja sig mot
mammans och styvfaderns övergrepp. I polisens förundersökning talas om tortyrliknande övergrepp med slag av vedträn och livrem.
Nu är Bobby död och William planerar för en begravning av sin son. Åklagaren har inte kunnat ge något besked när en begravning kan ske. William vill att det ska ske så fort som möjligt.
­ Bobby hade ett så svårt liv och nu får det vara nog.