Annons
Nyheter

Småland: En person saknas efter villabrand

En person saknas efter villabranden i Borgholm natten till onsdagen.
– Vi har sökt villaägaren men inte lyckats få tag i personen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Borgholm • Publicerad 6 februari 2019
Villan gick inte att rädda. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen när det har svalnat.
Villan gick inte att rädda. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen när det har svalnat.Foto: Maria Alåsen

Strax före klockan 01 på natten till onsdagen kom det ett larm om att det brann i en villa vid Hagtornsvägen i Borgholm på Öland. Räddningstjänsten, polis och ambulans skickades till platsen.

– Villan är helt övertänd. Styrkorna är kvar och det är yttre släckning som gäller samt att förhindra spridning, sa Tony Nilsson, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar, klockan 02.

Annons

Villan var nerbrunnen ytterligare två och en halv timme senare. Klockan 05.00 hade polisen inte fått kontakt med villaägaren.

Polisen söker fortfarande husägaren.

– Det saknas en person i samband med branden. Vi har sökt villaägaren men inte lyckats få tag i personen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel klockan 10 på onsdagsförmiddagen.

Några andra iakttagelser?

– Ja, det finns en bil på garageuppfarten.

När går det att göra en teknisk undersökning?

– Det är fortfarande varmt på platsen så vi räknar med att det tar ett dygn innan vi kan göra en undersökning och hitta en eventuell orsak till branden, säger Robert Loeffel.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.
Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.Foto: Maria Alåsen

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons