Annons
Nyheter

Brutal attack pågår mot hotell i Kabul – gäster beskjuts

En grupp på tre eller fyra beväpnade män attackerar Hotel Intercontinental i Afghansistans huvudstad Kabul och det pågår skottlossning mellan angriparna och afghanska säkerhetsstyrkor.
Afghanistan • Publicerad 20 januari 2018

– Detaljerna om vad som händer är fortfarande oklara, inklusive om någon eller några har dödats eller skadats, säger Najib Danish talesperson för landets inrikesdepartement.

Det förefaller ha funnits självmordsbombare bland angriparna, enligt Danish, som också säger att hotellets kök ska ha stuckits i brand.

Annons

Uppgiften bekräftas av annan talesperson för inrikesdepartementet, Nasrat Rahimi, som också säger att angriparna var beväpnade med lättare vapen och raketvapen när de sprängde sig in i hotellet.

– De befinner sig nu på tredje och fjärde våningen och slåss mot våra styrkor. Vi vet inga detaljer om döda, men de har tänt eld på köket, säger Nasrat Rahimi.

På fjärde våningen ska det finnas fyra restauranger och en swimmingpool.

Flera gäster uppges gömma sig på ett annat våningsplan i det femstjärniga hotellet.

En gäst som gömmer sig inne i hotellet har ringt upp nyhetsbyrån AFP och säger att han hör skottlossning.

– Jag vet inte om angriparna är inne i hotellet men jag kan höra skottlossning från någonstans i närheten av första våningen, säger han.

Ingen grupp har ännu sagt sig stå bakom dådet. Hotel Intercontinental står ofta värd för bröllop, internationella konferenser och politiska sammankomster. Under lördagen har en konferens om afghanska och kinesiska relationer hållits i hotellet.

Hotel Intercontinental attackerades också i juni 2011 när en självmordsbombare dödade 21 personer, varav tio civila. Då var det talibanrörelsen som sade sig stå bakom dådet.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons