Camilla Logarn får ännu ett pris för sitt skogliga arbete

Värends Nöbbele/Skövde Artikeln publicerades

En skogsbrukets eldsjäl, så beskrivs Camilla Logarn ordförande i Tingsryd Linneryds skogsbruksområde sedan fyra år men framförallt en kraft som samlar alla skogsintresserade.

Det var i onsdags hon fick ta emot sitt senaste pris, Silverkvisten, helt ovetandes när hon åkte till Skövde för en skogsexkursion.

– Det var ingen som sagt ett ljud till mig och jag blev oerhört förvånad men väldigt glad. Det är ett stort pris för mig, säger Camilla Logarn som sedan tidigare fått Guldyxan av Skogsland, LRF Skogsägarna och Elmiamässan.

Föreningen Skogen, en av de äldre intresseorganisationerna för svenska skogsbrukare belönade henne för hennes trägna arbete

"Med en aldrig sinande entusiasm inspirerar hon andra skogsägare att utbilda sig. Och det gör hon såväl i sin roll som instruktör i Säker Skog som cirkelledare i Skogens Vatten och andra studiekampanjer”, hette det i motiveringen under utdelningen.

– Det är väldigt hedrande, jag tycker så himla myket om att möta skogsägarna och kämpar för dialogen. Det gör att mitt nätverk faktiskt är enormt, säger Camilla Logarn.

I mer än ett kvars sekel har hon ägt gården hemma i Värends Nöbbele och numer är hela familjen engagerad i bruket. Som ordförande i skogsområdet åker Camilla runt om i landet.

– Nu ska jag på en föreläsning inför Spillkråkorna som är Sveriges största förening för kvinnliga skogsägare om skogens vatten och snart är det dags för Kugghjulsgalan här i Kronoberg som arrangeras av länsstyrelsen och landshövdingen, säger Camilla Logarn.

Då kommer hon definitivt att bära sin nya utmärkelse, den lilla broschen i silver i form av en kvist.

Fakta

Priset Silverkvisten

Föreningen Skogens är en obunden Medlemsorganisation med 8000 medlemmar spridda över Sverige. Varje år delas 5-10 silverkvistar ut till personer som regionalt eller lokalt gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk

Visa mer...