Annons
Nyheter

Domstol stoppar IOGT-NTO:s säljmetoder

Försäljning • Publicerad 3 januari 2018

Patent- och marknadsdomstolen har beslutat att IOGT-NTO omedelbart måste upphöra med de metoder som deras säljare har använt sig av vid försäljning av lotter under namnet Miljonlotteriet.

Konsumentombudsmannen (KO) stämde föreningen i december sedan många konsumenter råkat ut för påstridiga telefonförsäljare, skriver KO i ett pressmeddelande.

Annons

Säljarna påstod bland annat att den uppringda hade pengavinster att hämta ut och att det inte rörde sig om någon försäljning eller prenumeration. De uppringda fick därefter fakturor på ett abonnemang med lotter, trots att de sagt att de inte ville beställa något.

Om föreningen bryter mot något av de sju förbud och krav som domstolen listar hotar ett vite om tre miljoner kronor, per punkt. Beslutet är interimistiskt och gäller direkt och fram till dess att målet har avgjorts av domstolen.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons