Annons
Nyheter

Efter olyckan – tivoli slutar med hoppborgar

Olyckor (TT) • Publicerad 17 juli 2019
Fyra barn fördes till sjukhus sedan en uppblåsbar rutschkana kollapsat på Kiviks marknad på tisdagen. Arkivbild.
Fyra barn fördes till sjukhus sedan en uppblåsbar rutschkana kollapsat på Kiviks marknad på tisdagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tivoliföretaget Axels tivoli slutar med hoppborgar efter tisdagens olycka på Kiviks marknad i Skåne, rapporterar lokala medier.

-Vi har haft ett säkerhetsmöte här under morgonen och bestämt att vi inte längre ska ha uppblåsbara hoppborgar. Vi kommer ta bort dem helt, säger företagets vd till SVT Nyheter Syd.

Annons

Fyra barn fick föras till sjukhus när den uppblåsbara rutschkanan plötsligt sjönk ihop. Samtliga klarade sig med lindriga skador.

Enligt Axels tivolis vd berodde olyckan på att kontakterna till två av de fyra stora fläktar som håller uppe borgen dragits ut.

-Kontakterna var utdragna och det gjorde att den vek sig mot ena sidan. Då gick den ned och barnen trillade. Någon förstår inte följderna av att dra ur strömmen. Hade kontakterna inte varit utdragna så hade detta inte hänt, säger han till SVT.

Polisen har bekräftat uppgifterna om de utdragna kontakterna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons