Annons
Nyheter

En död och flera skadade efter biljakt

Två bilar krockade i Upplands Väsby norr om Stockholm efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. En person har avlidit och ytterligare fyra har förts till sjukhus.
Stockholm • Publicerad 25 april 2018

Personen som dog satt i den bil som polisen följde efter. Polisen har ännu inte släppt några uppgifter om kön eller ålder, eftersom anhöriga inte är underrättade.

Olyckan inträffade i en del av Upplands Väsby som heter Odenslunda strax före klockan 21 på tisdagen. Polisen försökte stoppa en bil i anslutning till Glädjens trafikplats.

Annons

– Av någon anledning drog bilen i väg och efter 500 meter krockade den med en mötande personbil, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Han kan inte säga varför bilen skulle stoppas.

– Jag har fått uppgifter om att det rörde sig om en rutinkontroll.

I bilen som flydde satt tre människor, inklusive den person som dog. I den andra bilen fanns två personer. Fredrik Nylén har inga uppgifter om tillståndet för de fyra skadade.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Utöver eventuella brottsmisstankar mot personer i den flyende bilen så kommer en särskild åklagare att se om någon polis kan misstänkas för att ha agerat felaktigt, enligt Fredrik Nylén.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons