Annons
Nyheter

En till sjukhus efter källarbrand

En brand bröt ut under natten mot lördag i Ljungby. Enligt Sos alarm har det varit kraftig rökutveckling på platsen. Branden kan ha varit anlagd.
Ljungby • Publicerad 18 maj 2019 • Uppdaterad 19 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Natten till lördag kallades räddningstjänsten till ett hus på Parkgatan i Ljungby med anledning av en brand. När räddningstjänsten kom fram var det kraftig rökutveckling i trapphuset.

– Det ska ha rört sig om en brand i källaren. Räddningstjänsten har arbetat med invändig släckning. Alla boende i huset har kommit ut ur fastigheten, säger Nina Janowicz, teamledare vid Sos alarm, under natten.

Annons

En person fördes till sjukhus för kontroll.

Ljungby kommun öppnade upp ett biblioteket för de som tvingats evakueras från byggnaden.

Rubriceringen är mordbrand. Det finns ingen misstänkt.

Växjöpolisens inre befäl Henrik Johansson bedömde först att branden var anlagd, att någon tänt eld på sopor källaren så att det blev rökutveckling, men nya fynd komplicerar bilden.

– Brandteknikerna har tagit några beslag. Någon form av målarroller och någon annan grej. Det kan visa sig vara linolja eller liknande, och då kan det ha självantänt. Men det får utredningen visa. Det är inte säkert att det finns en gärningsman. Vi jobbar brett. I nuläget ligger det som mordbrand, säger Henrik Johansson på söndagen.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons