Annons
Nyheter

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern.
Bott (TT) • Publicerad 17 februari 2019
Nio bränder har inträffat på kort tid i Emmaboda kommun. Arkivfoto: Barometern
Nio bränder har inträffat på kort tid i Emmaboda kommun. Arkivfoto: Barometern

Natten mot söndag brann en husvagn. Den ska ha varit helt övertänd när polisen kom till platsen och branden misstänks vara anlagd. Nu väntar en teknisk undersökning av platsen.

-Det är viktigt att detta nu utreds. I och med att det har varit många bränder i Emmaboda är det viktigt att var och en utreds för sig för att kunna se om det finns något samband. Där är den tekniska undersökningen en viktig del, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Syd, till TT.

Annons

Det har brunnit nio gånger på olika platser i Emmaboda kommun sedan den femte februari. Däribland i en klubbstuga, i en magasinsbyggnad och i en campinglokal, rapporterar lokala medier. Två av bränderna har inträffat på området där Emmabodafestivalen brukar arrangeras.

Flera av bränderna misstänks vara anlagda men ännu är ingen person misstänkt.

-I nuläget arbetas det efter att bränderna hör samman tills motsatsen har bevisats, säger kommunpolis Caroline Gyberg till Barometern.

Hon tillägger att polisen har ökat sin närvaro i kommunen:

-Vi har Emmaboda kommun som prioriterat område. Vi styr våra resurser mot Emmaboda.

Polisen uppmanar nu allmänheten att höra av sig om tips och iakttagelser som kan hjälpa dem i utredningsarbetet.

Britta Kramsjö/TT

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons