Annons
Nyheter

Nya olyckor i länet under förmiddagen

Snöfallet har ställt till med flera trafikolyckor under morgonen och förmiddagen. Det handlar om ett flertal avåkningar med lastbilar och personbilar över hela Kronoberg. Utanför Alvesta krockade tre bilar i en kö. Under tisdagsmorgonen hindras trafiken på något sätt på riksväg 30, 31 och 27.
Kronoberg • Publicerad 12 december 2017
Lastbilen körde av riksväg 27 utanför Ingelstad under tisdagsmorgonen, trafiken leds genom samhället större delen av förmiddagen.
Lastbilen körde av riksväg 27 utanför Ingelstad under tisdagsmorgonen, trafiken leds genom samhället större delen av förmiddagen.Foto: Carl Carlert

– Det har varit rejält besvärligt på sina ställen med väldigt mycket snö och svårt att ta sig fram, säger Conny Pettersson räddningschef i beredskap under tisdagsmorgonen.

På riksväg 25, strax öster om Alvesta skedde en mindre kökrock vid 11-tiden. Det handlar om tre bilar, enligt larmet. Ingen person skadades, men trafiken är avstängd i västgående riktning.

Kökrock utanför Alvesta
Kökrock utanför AlvestaFoto: Carl Carlert
Annons

På riksväg 27 norr om Ingelstad har en lastbil med matvaror gått i diket och blockerade vägen helt i båda riktningar. Vid 12-tiden meddelas att trafiken flyter på igen.

– Vi har inga personskador alls men det är helt stopp.

På riksväg 30 vid Silvatorp norr om Växjö har också en lastbil gått av vägen och ligger helt på sidan. Enligt polisens Åsa Emanuelsson ska den inte ligga trafikfarligt men bärgningsarbetet kommer ändå att blockera trafiken under morgonen.

En personbil blev påkörd bakifrån på riksväg 30 utanför Lammhult. Två bilar var inblandade, men ingen person skadades.

Även på riksväg 31 utanför Lenhovda är det stopp för åtminstone ett körfält sedan en lastbil med mycket tungt gods gått av vägen. Även där kommer bärgningsarbetet att påverka tisdagsmorgonens trafik.

På E4:an i höjd med rastplats Lagan har också ett släp gått i diket och orsakat vissa svårigheter för trafiken under natten.

Även utanför Alvesta i höjd med Hjärtenholm-Lekaryd har en personbil kört av vägen och strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen körde en personbil i diket på riksväg 23 i norrgående riktning i höjd med Kråkenäsryd utanför Växjö. Där är vägen nu framkomlig igen efter att bilen bärgats.

– Vi har alltså flera singelolyckor i hela Kronoberg med avåkningar men inga svåra personskador alls vad jag kan se just nu, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.

– Det gäller att köra efter väglaget och här har vi snö och när det sedan är blött under och fryser på så kan det bli riktigt snorhalt. Så lätta på gasen och håll avstånd, säger hon.

Jens NielsenSkicka e-post
Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons