Annons
Nyheter

Förundersökning mot Lasse Kronér läggs ner

Åklagaren lägger ner förundersökningen där tv-profilen Lasse Kronér varit misstänkt för bland annat sexuellt utnyttjande.
Tv • Publicerad 24 januari 2018
Foto: TT
GÖTEBORG 20090213 Förre tungviktsboxningsvärldsmästaren Ingemar  Johansson begravs i dag i Vasakyrkan i Göteborg. Lasse Kronér anländer till kyrkan.FOTO Erik Abel / SCANPIX / Kod 9200
GÖTEBORG 20090213 Förre tungviktsboxningsvärldsmästaren Ingemar Johansson begravs i dag i Vasakyrkan i Göteborg. Lasse Kronér anländer till kyrkan.FOTO Erik Abel / SCANPIX / Kod 9200Foto: ERIK ABEL / TT

Förundersökningen startade efter en polisanmälan den 20 oktober i fjol av en tidigare praktikant på SVT-programmet ”Doobidoo”, som Kronér var programledare för.

Men enligt kammaråklagare Stefan Lind saknas "anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal i form av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande har förövats och det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen", heter det i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Annons

Åklagaren resonerar kring brottet "sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning" och kommer fram till att Kronér inte haft något inflytande över praktikantens fortsatta praktik eller anställningar på SVT. "Han har således inte allvarligt missbrukat någon beroendeställning gentemot målsägaren", skriver Stefan Lind i sitt beslut.

Punkten sexuellt ofredande handlar om ett antal skickade sms. Här kommer åklagaren fram till att det "saknas skäl att misstänka att de nämnda meddelandena har skickats i syfte att kränka målsägarens sexuella integritet".

Stefan FehrmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons