Annons
Nyheter

Friidrottsstjärna våldtogs efter Finnkampen

Mer än 2 000 kvinnor inom idrotten har anslutit sig till uppropet #timeout. En av dem är friidrottsstjärnan Moa Hjelmer som nu berättar att hon våldtagits av en annan aktiv.
Publicerad 23 november 2017

Metoo

På Instagram skriver den 27-åriga löparen att händelsen skedde efter Finnkampssegern 2011 då hon efter festen följdes till hotellet av mannen.

Annons

"Vi hamnar på hans rum, han vill prata, sitta nära mig på sängen. Jag säger att jag ska gå och lägga mig. Han tycker att jag kan sova här hos honom. Han är betydligt äldre än mig och han är gift, jag kände mig säker och trodde jag kunde lita på honom. Jag har pojkvän, jag säger nej. Han tar på mig och säger jo. Jag blir stel, jag vill inte. Jag säger nej igen. Han tar av mina kläder. Jag fryser till is, kan inte röra mig. Jag säger inget mer. Han våldtar mig, ", skriver Hjelmer.

Hjelmer skriver att hon efteråt tog sina saker och gick därifrån.

"Jag skäms, vad gjorde jag för fel? Min relation med min pojkvän skadas svårt och det tar över ett halvår innan vi har reparerat skadan. Jag har alltid varit stark och självsäker och vet idag att det här inte var MITT fel, trots det har det tagit 6 år innan jag vågar berätta. Tack #metoo".

Hjelmer gjorde i slutet av årets säsong comeback efter att ha fött sitt andra barn.

Runt 2 300 kvinnor inom svensk idrott hade på onsdagen anslutit sig till metoo-rörelsen och skrivit under uppropet #timeout. Bland dem aktiva, tränare, förbundsanställda, sportjournalister och supportrar.

TT har sökt Moa Hjelmer och Svenska friidrottsförbundet.

Stefan FehrmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons